Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Політика arrow Переміг Касьяненко, а Демченко поступилась Рекалу
Переміг Касьяненко, а Демченко поступилась Рекалу Печать
Автор Газета "Город А"   
10.11.2010 г.

Охтирська міська виборча комісія оголосила результа­ти місцевих виборів, які відбулися 31 жовтня. Новим мером міста став власник телеканалу «Пульсар» Олег Касьяненко, випередивши іншого кандидата на цю посаду - ви­суванця «Батьківщини» Ігоря Алексеева - лише на 40 голосів. Ірина Демченко, за яку проголосували 617 виборців, посіла п'яту сходинку, поступившись Петру Рекалу, який із 691 голо­сом опинився на четвертому місці.

Цьогоріч за крісло охтирського мера змагалося дев'ять кандидатів. У розпал передвиборчої кампанії містом поширювалися різні чутки щодо ре­зультатів майбутніх виборів. Одні говорили, що мером Охтирки за будь-яких обставин стане Олек­сандр Цілуйко, бо ж є висуванцем Партії Регіонів, інші висловлювали упевненість, що головою Ох­тирської міської ради стане Олег Касьяненко, оскільки має підтримку з боку Сергія Тігіпка. А ті, хто у день народного волевиявлення так і не скористалися своїм конституційним правом - правом голосу - схоже, взагалі зневірилися у діях влади, або ж навпаки - настільки задоволені "покращен­ням життя" вже сьогодні", що навіть не знайшли ча­су для походу на виборчу дільницю. Хоча в останнє віриться набагато менше. Низька активність ви­борців по всій Україні в цілому й у нашому місті зо­крема переконливо свідчить, що люди усвідомлю­ють "традиції" останнього часу - коли на виборах перемагають не ідеї, програми чи особистості, а великі гроші й адмінресурс. Тож і не дивно, що участь у таких виборчих "спектаклях" ладні взяти далеко не всі...

У нашому місті, за словами голови Ох­тирської міської виборчої комісії Тетяни Чикало, правом голосу на виборах 31 жовтня скористалося майже 48 відсотків охтирчан. "Це найнижчий показник по Охтирці за всю історію виборів у незалежній Україні", - каже Тетя­на Леонідівна.

Із 16 тисяч 520 виборців хрестик чи галочку (ко­му як зручніше) напроти прізвища кандидата на посаду міського голови - висуванця "Батьківщини" - Ігоря Алексеева поставили 5864 охтирчан, за представницю Комуністичної партії Вікторію Ба­бич проголосували 615 виборців. Трохи більше - 617 голосів - дісталося Ірині Демченко ("Єдиний Центр"). Довіру до Олега Касьяненка - висуванця "Сильної України" і власника телеканалу "Пульсар" - висловили 5904 містяни. За Петра Рекала до ви­борчих урн надійшов 691 голос, за Павла Собину -267, за Валентину Теличко - 172. Найнижчі результати у Романа Теслі - за нього проголосували 71 виборець. Висуванець Партії Регіонів Олександр Цілуйко, якому деякі охтирчани пророкува­ли впевнену перемогу на місцевих виборах, опи­нився лише на третьому місці, набравши 2319 го­лосів.

Охтирська Міська виборча комісія назвала та­кож імена 40 депутатів міської ради шостого скликання, половина яких, нагадаємо, обиралася за партійними списками, а інша половина - за мажо­ритарною виборчою системою. У нашому місті 3-відсотковий бар'єр подолали п'ять політичних партій: Охтирська міська партійна організація Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" (3557 голосів виборців), отримавши шість депутатських мандатів, Охтирська міська партійна організація політичної партії "Сильна Україна" (2959 голосів та 5 депутатських мандатів), Охтирська міська ор­ганізація Партії Регіонів (2610 голосів та 5 ман­датів), Охтирська міська організація Комуністич­ної партії України (1192 голоси і 2 мандата) та Ох­тирська міська організація політичної партії "Фронт змін" (873 голоси і 2 депутатських манда­та).

За партійними списками до міської ради пройш­ли: від "Батьківщини" - Ігор Алексеев (начальник філії "Охтирський райавтодор" ДП "Сумський облавтодор"), Олександр Бахтіяров (пенсіонер), Олексій Гопко (керуючий справами виконавчого апарату Охтирської районної ради), Андрій Неофітний (лікар-уролог), Олександр Лябах (началь­ник ремонтно-будівельної дільниці ВАТ "Нафтопроммаш") та Федір Кіселар (підприємець); від "Сильної України" - Валентина Устинова (програм­ний директор ПП "Телерадіокомпанія "Пульсар-РТБ"), Наталія Носенко (головний бухгалтер ПП "Телерадіокомпанія "TBK"), Микола Мороз (на­чальник Охтирського районного відділу енергозбуту ВАТ "Сумиобленерго"), Артур Кутовий (тимча­сово не працює) і Володимир Коваленко (керую­чий охтирським відділенням AT "ОТП Банк"); від Партії Регіонів - Олександр Цілуйко (голова Нагля­дової ради AT "Тепличний комбінат"), Валентина Попович (секретар Охтирської міської ради), Гри­горій Юрко (начальник Тростянецького райавтодору), Сергій Ботко (приватний підприємець) і Те­тяна Щербина (завідуюча поліклінічним відділен­ням КЗ "Охтирська ЦРЛ"); від Комуністичної партії - Вікторія Бабич (перший секретар Охтирського МК КПУ) та Володимир Троценко (інспектор Ради ветеранів УП та СЗН міської ради); від "Фронту змін" - Віктор Гаранжа (приватний підприємець) і Володимир Мандич (директор TOB ВКП "Ікор").

Перемогу на виборах депутатів Охтирської міської ради в одномандатних мажоритарних ви­борчих округах здобули:

- округ №1 - Ольга Петрівна Руднікова, завідую­ча відділенням швидкої медичної допомоги КЗ "Охтирська ЦРЛ", ВО "Батьківщина";

- округ №2 - Олександр Миколайович Берего­вий, приватний підприємець, Партія Регіонів;

- округ №3 - Наталія Михайлівна Масло, приват­ний підприємець, Партія Регіонів;

- округ №4 - Сергій Олександрович Москальов, директор ПП "Нафтосервіскомплект", ВО "Батьківщина";

- округ №5 - Андрій Васильович Шушман, підприємець, BÖ "Батьківщина";

- округ №6 - Олег Володимирович Сікун, дирек­тор приватного підприємства, "За Україну";

- округ №7 - Петро Петрович Збаражський, го­ловний санітарний лікар Охтирського району. Партія Регіонів;

- округ №8 - Анатолій Іванович Кантока, завіду­ючий урологічним відділеням КЗ "Охтирська ЦРЛ", Єдиний Центр;

- округ №9 - Валерій Віталійович Бабич, військовий пенсіонер, Партія Регіонів;

- округ №10 - Олексій Вікторович Сугак, Голова правління ЗАТ "Сад", Партія Регіонів;

- округ №11 - Василь Васильович Горнєв, при­ватний підприємець, Партія Регіонів;

- округ №12 - Володимир Іванович Лисенко, тимчасово не працює, ВО "Батьківщина";

- округ №13 - Євген Миколайович Масло, при­ватний підприємець, Комуністична партія України;

- округ №14 - Віктор Андрійович Марущенко, ди­ректор Інженерно-учбового центру, Партія Регіонів;

- округ №15 - Костянтин Леонідович Журавльов, Голова правління ВАТ "Охтирський пивоварний за­вод", Українська Народна партія;

- округ №16 - Володимир Васильович Чернов, пенсіонер, ВО "Батьківщина";

- округ №17 - Леонід Степанович Могилко, пенсіонер, Прогресивна Соціалістична партія Ук­раїни;

- округ №18 - Олександр Миколайович Слізченко, військовий пенсіонер, Партія Регіонів;

- округ №19 - Тетяна Юхимівна Макарова, вчи­тель ЗОШ №5, "Собор";

- округ №20 - Світлана Анатоліївна Іванова, ке­руюча відділенням Охтирського центру продаж ПАТ "Страхова група TAC".

Таким чином, депутатами Охтирської міської ради шостого скликання стали 12 представників міської партійної ор­ганізації ВО "Батьківщина" (6 мажоритарщиків та 6 - за партійними списками), 5 - від "Сильної Ук­раїни" (усі - за партійними списками), 13 - від Партії Регіонів (8 мажоритарщиків, 5 - за партійними списками), 3 - від Компартії (1 мажоритарщик і 2 за партійними списками), 2 пред­ставники "Фронту змін" (за партійними списками) і по 1-му - від партій "За Україну!", "Єдиний центр", "Собор" та Прогресивної Соціалістичної.

Цікаво, що дев'ять із сорока новобраних депу­татів, а саме Олександр Бахтіяров, Валентина Попович, Вікторія Бабич, Анатолій Кантона, Василь Горнєв, Євген Масло, Костянтин Журавльов, Воло­димир Чернов та Леонід Могилко - відстоювали інтереси охтирчан у попередньому скликанні. Із них далеко не всі залишилися вірними ідеям та принципам політичних партій, від яких пройшли до міської ради під час минулих виборів. Так, напри­клад, Анатолій Іванович Кантока цьогоріч йшов на вибори від "Єдиного Центру", а чотири роки тому - від "Нашої України". Або Євген Миколайович Мас­ло - донедавна член Соціалістичної партії, а нині - Комуністичної. Новобраний мер Олег Касьяненко теж свого часу залишив лави БЮТу і очолив міську партійну організацію політичної партії Сергія Тігіпка "Сильна Ук­раїна". Отакі, як кажуть у народі, пироги. Точніше - результати місцевих виборів 31 жовтня у на­шому місті.

А тим часом...

"На думну міжнародних спос­терігачів. Сумська область прого­лосувала спокійно і без ексцесів, хоча на окремих дільницях були незначні порушення, - пише "Голос України". - Так, на одній із дільниць міста Суми 73-річний виборець, який прийшов голосувати разом із дружиною, на знак протесту, що його не впустили в кабінку до дру­жини, яка через поганий зір не могла прочитати прізвища канди­датів, порвав усі 10 бюлетенів"

Стало також відомо, що пере­могу на виборах міського голови Сум, із величезним відривом, здобув Геннадій Мінаєв. За його кан­дидатуру проголосували біля 60 відсотків сумчан.

Післямова

"На вибір охтирчан вплинула особистість кандидата"

Тетяна Чикало, голова Охтирської міської ви­борчої комісії:

- Вибори у Охтирці пройшли доволі спокійно, без масових фальсифікацій, яких багато хто побою­вався, та серйозних порушень. Щоправда, виборці поводилися досить мляво. Участь у місцевих вибо­рах 31 жовтня взяли близько 48 відсотків місті. Це найнижча явка за всю історію місцевих виборів у нашому місті

Ті ж, хто вирішили скористатися своїм консти­туційним правом і у день народного волевиявлен­ня завітали до виборчих дільниць з метою його (права голосу) реалізації, нерідко стикалися із довжелезними чергами як до самих дільниць, так і до столів членів комісій та кабінок для голосування. У чергах доводилося стояти по 30-40 хвилин, інколи й більше години. Тож деякі виборці, насамперед із числа молоді, побачивши таку картину, повертали­ся додому, так і не проголосувавши. Особисто я простояла у черзі більше 20 хвилин, і це притому, що голосувала вже після п'ятої вечора. Крім того, деяким виборцям, особливо тим, хто досяг поваж­ного віку, було надзвичайно важко зорієнтуватися у кількох бюлетенях близько метра завдовжки...

Свою роботу у день голосування, тобто 31 жовт­ня, міська виборча комісія розпочала о сьомій ранку. Спочатку ми зателефонували до всіх дільничних виборчих комісій, поцікавилися - чи осі готові до роботи? У нашому місті усі 20 ДВК та спеціальна ДВК відкрилися вчасно, тобто о восьмій ранку, і працювали аж до 22-ої години, як того вимагає Закон України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів". Впродовж дня у міській виборчій комісії за­лишалася необхідна для кворуму кількість ї ї членів на випадок розгляду скарг стосовно порушень виборчого законодавства. На щастя, удень народ­ного волевиявлення есе обійшлося без особливих ексцесів, значних поруш ень зафіксовано не було, скарг до міської ВИ не надходило.

Після 22-ої години члени дільничних виборчих комісій розпочали підрахунок голосів. Першими до міської ВК прийшли здавати документи члени 21-ї (спеціальної) дільниці, що була сформована на базі адміністративного корпусу Охтирської ЦРЛ, бо там найменша кількість виборців. 1 листопада, по­чинаючи з сьомої ранку, до міської виборчої комісії почали надходити результати народного волевиявлення з інших ДВН.

Враховуючи надто стислі терміни І надзвичайно великий обсяг роботи стосовно підрахунку голосів, деякі дільничні виборчі комісії не звернули уваги на повідомлення відділу ведення Державного реєстру виборців щодо кратного включення. І коли ми звели до купи усі протоколи, то отримали зайву кількість виборців. Окремим ДВН довелося повер­тати протоколи на уточнення, що потребувало пев­ного часу. Втім, у визначені законом терміни щодо оприлюднення офіційних результатів виборів ми вклалися. Був випадок, коли на упаковці бюлетенів із однієї ДВК зазначалася одна їх кількість, а у прото­колі - інша. Зрозуміло, що ми не мали права прий­мати такі документи, тож повертали їх на уточнен­ня. Не подумайте, що усе це було сплановано за­здалегідь з метою фальсифікацій. У першу чергу це пов'язано з тим, повторюся, що дуже великий об­сяг роботи треба було виконати у вкрай короткі терміни. Крім того, люди більше доби не спали, то­му могли помилитися. Певна річ, ненавмисно.

На третій день після виборів до міської ВК надійшла скарга від міського осередку ВО "Батьківщина" щодо повторного перерахунку го­лосів на деяких дільницях. Втім, ми її не задовольнили. Не зробив цього і Сумський обласний адміністративний суд, куди ця скарга потрапила згодом. Як на мене, треба було оперативніше реа­гувати на якісь порушення виборчого процесу, а не на третю добу... Більше того, люди йшли на вибо­ри підготовленими. Для членів дільничних вибор­чих комісій проводилися відповідні семінари, Інструктажі. Тож якби вони виявили якісь порушен­ня на дільницях під час підрахунку голосів, обов'язково повідомили б про це міську ВК.

Обираючи міського голову, як на мене, більшість містян опиралася на особисті якості самих кандидатів, а не їх партійну приналежність. А те, що роз­рив між Олегом Касьяненком та Ігорем Алєксєєвим становить лише 40 голосів, перекон­ливо свідчить, що охтирчани довіряють як одному, так і іншому кандидату. Цікаво, що решта претен­дентів на посаду міського голови Охтирки в сумі не набрали такої кількості голосів, як Касьяненко чи Алєксєєв.

Інтереси охтирчан у Сумській обласній раді впродовж наступних чотирьох років відстоювати­муть Анатолій Васильович Тронь (начальник міського відділу освіти) та Юрій Михайлович Меєрович (тренер ДЮСШ), що перемогли у одно­мандатних мажоритарних виборчих округах.

Підготував Ігор Івахненко

 

����������� 

 
#29 Подол 19.11.2010 16:16
Для "Независимый"
Матросов один раз на амбразуру прыгнул и нет человека,а Расторгуева по облсовету восем лет прыгала и ничего. кака была кака есть.
 
 
#28 Lando 19.11.2010 15:21
Чего тут такого странного. Политика, меньше бы ее, мать, было на местном уровне. А что, лучшим секретарем была бы Валя-комсомолка. Кстати о прежнем мэре, она сначала старалась договариваться со всеми и это ей удавалось (чего стоила только одна команда Нестеренка, ведомая в бой Басовым), а потом научилась делать так, что договариваться нужно было с ней. Научится Касьяненко этому -- выживет, а нет -- лапти сплетут через три месяца максимум.
 
 
-1 #27 Независимый 19.11.2010 14:58
Касьяненко лег под регионы - Целуйко секретарь совета - ха-ха-ха! Не понимаю, как можно избирать бизнесменов и прочих базарников в депутаты?! Думаю, Ахтырка еще не раз пожалеет о предыдущем мэре и депутатском корпусе и горсовета и облсовета. Берфман сказал, что "проиграла не Расторгуева, а Ахтырка. Такого Александра Матросова Ахтырке уже никогда не видать!"
 
 
+1 #26 alex48096 17.11.2010 09:16
 
 
+3 #25 Ruska90 16.11.2010 20:58
 
 
+4 #24 Фeдя 16.11.2010 19:48
 
 
-8 #23 amykolay70 16.11.2010 14:22
На нового мера мы еще посмотрим.И на команду его тоже.Хоть и не очень мер была,но команда ее всегда на высоте(особенно Вавенко А.Б.)
 
 
#22 Подол 15.11.2010 07:29
"Подскажите,напр авьте в нужное русло",а он лично в этом нуждается? Может он на все наши предложения ложить хотел.
 
 
+2 #21 прпрп 15.11.2010 01:07
:lol: vites ты ето типа пошутил ??? про спрос и предложения сам то понял что сказал ,кто и когда хоть раз считал из чинуш людей людьми и что то делал ???? Поверь я лично имел неприятное знакомство с нынешним мером и могу сказать вам определённо что делать он нифига не будет !!!
 
 
+6 #20 vites 14.11.2010 19:42
 
 
-4 #19 прпрп 14.11.2010 18:46
федя с тобобй всё понятно уже потому как ты комментируеш !
 
 
+6 #18 Фeдя 14.11.2010 15:16
 
 
+3 #17 Фeдя 14.11.2010 15:13
 
 
-7 #16 прпрп 14.11.2010 14:55
Да и вообще то у нашего нынешнего мера из своего имущества только автомобиль (если можно так говорить ) ЗАЗ 968М красного цвета ,всё остальное ето не его!!! :lol:
 
 
-1 #15 прпрп 14.11.2010 14:52
#13 vitos2 2010-11-13 07:33 Да Алексеев это сила. Дороги в Ахтырке как в Европе () Ездить нужно только на ТАНКАХ и то осторожно,можно траки потерять…
Начнём с того что городские дороги ремонтируют за счёт городского бюджета и состоят они на городском обеспеченни !! А ОБЛАВТОДОР к етому ни какого отношения не имеет !!!
Во-вторых Касьяненко О,В не являетса предпринимателе м ,а только соучредителем !!! А об етом в законе ничего не указано !!!
 
 
+2 #14 v@chesl@v 14.11.2010 01:34
А имеет ли право мер быть предпринимателе м и быть госслужащим? Вы вообще-то как смотрите на это Олег Владимирович? Сколько вы будете отдавать времени личной работе и сколько работе мера?
 
 
+9 #13 vitos2 13.11.2010 07:33
Да Алексеев это сила. Дороги в Ахтырке как в Европе () Ездить нужно только на ТАНКАХ и то осторожно,можно траки потерять....
 
 
+2 #12 Andreas 12.11.2010 23:23
 
 
-5 #11 прпрп 12.11.2010 22:40
 
 
#10 ruxa007 12.11.2010 19:43
Что Ира что этот Кося - с одгой оперы. Н И Ч Е Г О НЕ П О М Е Н Я Е Т Ь С Я.
Все знают чего туда лезуть - чтобы свой кусок откусить!!!!!
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg