Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Наслідок кудрявого життя
Наслідок кудрявого життя Печать
Автор Газета "Город А"   
28.10.2010 г.

У Височанській сільській раді, одній із небагатьох в Охтирському районі, постійно чергує боєздатна пожежна команда. Не раз місцеві пожежники виїжджали на виклики в поблизу розташовані села. їхні дії завжди були високопрофесійними, завсякчас на конкурсах-оглядах височани займали призові місця. Однак 25 жовтня навіть їх допомога не змогла врятувати життя мешканцю с. Кудряве (Височанська сільська рада).

Виклик про пожежу в житловому будин­ку по вулиці Охтирська надійшов на пункт зв'язку 14-ої самостійної державної по­жежної частини о 04 год. 08 хв. Час вияв­лення пожежі для досвідчених рятуваль­ників свідчив про велику вірогідність зна­ходження на місці пригоди щонайменш постраждалих, а можливо й загиблих. Так сталося і в цьому випадку.

Власник житлового будинку Володимир Прокопович 3. вів антисоціальний спосіб життя, зловживав алкогольними напоями, постійно конфліктував з сусідами, розмов­ляв з людьми переважно брудною лайкою.

Офіційно Володимир Прокопович ніде не працював, перебиваючись раптовими заробітками. Переважно допомагав підприємцям розвантажувати товари. Можливо, отримавши свій невеличкий здобуток за вихідні, чоловік вирішив цю справу відсвяткувати звичайним для себе чином - вживаючи оковиту. Володимир Прокопович пив переважно на самоті, ду­же рідко в його оселі з'являлись відвіду­вачі. Родини він не мав і друзі також були розгублені. Тому недивно, що напередодні пожежі мешканець Кудрявого пив в своїй домівці наодинці з собою - бо, окрім горілки, нікого з близьких в нього не залиши­лося. Алкогольна залежність у Прокоповича поєднувалась з такою пожежонебезпечною звичкою, як куріння. Чоловік майже ніколи не випускав з рота цигарку.

При чому кудрявчанин не­хтував навіть простими по­жежними вимогами - на підлозі в житловому будинку безліч недопалків. Вірогідно 24 жовтня, засинаючи у ліжку в дальній кімнаті, він, знахо­дячись у нетверезому стані, запалив. Це виявилася ос­тання в його житті сигарета.

Коли Володимир Прокопо­вич прокинувся, все навкруги було у густому їдкому мареві. Він спробував самостійно до­братися до виходу, але, оч­манівши від диму, не зміг вірно зорієнтуватися в про­сторі і, минувши одну кімнату, проминув і рятівний коридор, що вів назовні. Сили людину лишили за порогом третьої кімна­ти. Так його і знайшли долілиць на підлозі, хтось скаже - сам винен. Це так, але ж життя людини це не відновлюєма цінність. Кожен з нас, отримавши його в дарунок, повинен прожити якомога довше. Тому безглузда загибель несе в собі велику гіркоту для всіх. І для одно­сельців, на очах яких Володимир Прокопо­вич йшов своїм життєвим шляхом, і для вогнеборців, які, хоч і не за своєї провини, але не змогли врятувати людину.

Площа пожежі набула значних розмірів - 90 м. кв., тому локалізувати її вдалося о 04 год. 47 хв. Ліквідація пожежі о 07 г. 07 хв. Пожежники із рятівного підрозділу міста під керівництвом командира відділення СДПЧ-14 м. Охтирка, старшого прапорщика служби цивільного захисту Колодяжного В.Л. вмикалися в протигази в зв'язку з щільним задимленням в осе­редку пожежі.

З нехитрого убранства кімнати по­горільця вогнем знищено ліжко, телевізор, домашні речі. Але насамперед вогонь за­брав життя, життя чоловіка 1960 року на­родження. 50 років - це не той термін, який відміряний людині.

Нехай, протягуючи руку за черговою склянкою з горілкою, замислиться при­хильник оковитої, до чого призводить ця алкогольна жага. Втрачена родина, здо­ров'я і, як сталося в трагічному випадку в Кудрявому, життя поглинула 40-градусна рідина.

А. Молот
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg