Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow З доброю вісточкою - до людей
З доброю вісточкою - до людей Печать
Автор Газета "Город А"   
13.10.2010 г.

У ці дні золотої осені ми традиційно говоримо добре слово поштовикам - листоношам, операторам, механікам, водіям, інженерно-технічним працівникам - усім тим, хто своєю щоденною працею створює авторитет цій професії. їхню працю без перебільшення можна назвати героїчною - за будь-якої погоди вони доставляють людям добрі вісточки від близьких і рідних.

Минулого четверга у актовій залі Охтирського цеху обслуговування споживачів №2, идо нині підпорядковується Тростянецькому центру поштового зв'язку №7, пройшли урочистості з нагоди Всесвітнього дня пошти, який щороку відзначаємо 9 жовтня. Поштовиків Охтирщини привітали начальник Охтирського цеху обслуговування споживачів №2 Яна Острова, заступник голови Охтирської районної державної адміністрації з гуманітарних питань Зоя Потапенко та депутат районної ради Олександр Цілуйко.

"Яких тільки професійних свят не існує у календарі! Дуже скромно й якось не пафосно загубилося серед них одне, як на мене, з найважливіших -Всесвітній день пошти. Адже немає серед нас таких людей, хто б не стикався у своєму житті із поштою. Щодня мільйони українців надсилають і отримують листи, телеграми, бандеролі, посилки, користуються іншими послугами пошти. Поштарі щоденно дають громадянам можливість дізнаватися про події в Україні та світі з газет і журналів. І навіть сьогодні, коли весь світ живе за високими технологіями, а поштове листування замінили Інтєрнет й мобільні телефони, для багатьох людей саме пошта залишається помічником у спілкуванні з оточуючим світом, рідними, близькими", - зазначила у своєму вітальному слові Яна Віталіївна. Сьогодні, на її переконання, пошта є важливим видом зв'язку, сприятливим чинником економічної та соціальної розбудови нашої держави, а за нинішніх умов.- невід'ємною складовою розвитку інформаційного суспільства в Україні. "Розпочавши процеси реформування відповідно до вимог часу, вітчизняна пошта інтенсивно впроваджує новітні інформаційно-к'омунікаційні технології та постійно розширює перелік сучасних послуг. Одна із таких -"Електронний квиток". Це послуга, яка дозволяє людині попередньо замовити та отримати у будь-якому відділенні поштового зв'язку квиток на автобус, потяг чи літак. Вона була запроваджена навесні минулого року і вже довела свої переваги. У першу чергу це стосується жителів сільської місцевості, яким раніше доводилося їздити за квитками, до райцентру", - зазначила Яна Острова.

Зі словами вдячності та побажаннями усіляких гараздів до поштарів Охтирщини звернулася Зоя Потапенко - заступник голови РДА з гуманітарних питань. Й виконала не менш почесну місію - грамотами голови Охтирської райдержадміністрації нагородила начальника ВПЗ Олешня Віктора Миколайовича Кривогуза та начальника ВПЗ Оленінське Ірину Іванівну Хижняк. Раніше, нагадаємо, керівництво Тростянецькоґо ЦПЗ №7, в особі начальника Охтирського ЦОС №2, зверталося до голови РДА Віктора Сугака з відповідним клопотанням.стосовно нагородження цих працівників (дане клопотання було задоволене). Й небезпідставно. Адже Віктор Миколайович, крім того, що є єдиним представником сильної статі у колективі ЦОС №2, був і залишається порядним та відповідальним працівником, а очолюване ним відділення поштового зв'язку в Олешні - одне з кращих у районі.

Нагорода для Ірини Іванівни Хижняк теж не була випадковою. Річ у тім, що свого часу над ВПЗ Оленінське нависла загроза закриття, оскільки будівля, у якій воно розміщувалося, не відповідала вимогам нормативних актів, якими регламентується діяльність відділень поштового зв'язку. Однак допустити цього ніяк не можна було - відділення заробляло на себе. Відтак постало питання про надання місцевою владою нового приміщення для даного ВПЗ. Ролзілядалися різні варіанти. Зупинилися, зрештою, на занедбаній хатинці, яка завдяки зусиллям Ірини Іванівни та її родини згодом перетворилася у затишне відділення поштового зв'язку. Свою роботу воно, нагадаємо, розпочало з 1 жовтня нинішнього року.

Підготував І. Івахненко

ШАНОВНІ ПОШТОВИКИ ОХТИРЩИНИ!

Вітаючи усіх Вас із професійним святом - Всесвітнім днем пошти - дозвольте побажати великого людського щастя, міцного здоров'я та успіхів у нашій важливій і необхідній справі.

Дійсно, упродовж останніх десятиліть світ стрімко змінився, а тому вже нікого не здивуєш дзвінками з-за океану чи електронними листами. Проте надзвичайну радість викликають листи, написані від руки, листівки і телеграми, які до наших осель приносите Ви. Тож нехай кращим дарунком для Вас, й не тільки з нагоди професійного свята, стануть вдячні слова відвідувачів поштових відділень, привітні усмішки людей, які з нетерпінням та надією чекають вас біля своїх помешкань.

Успіхів вам і нових трудових звершень!

З повагою, Яна Острова, начальник Охтирського ЦОС №2

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg