Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Поблизу Буймерівки несанкціоновано виготовляли деревне вугілля
Поблизу Буймерівки несанкціоновано виготовляли деревне вугілля Печать
Автор Газета "Город А"   
06.10.2010 г.

У ході позапланової перевірки Державною екологічною інспекцією у Сумській області спільно з Охтирською міжрайонною природоохоронною прокуратурою було виявлено виробничий комплекс з несанкціонованого виготовлення деревного вугілля поблизу с. Буймерівка. Громада села неодноразово скаржилась на їдкий дим, особливо в нічний та вранішній час.

У ході перевірки встановлено відсутність дозвільної документації на здійснення виробничої діяльності у фізичної особи - підприємця, а саме: проектної документації на будівництво з розділом ОВНС (оцінка впливів на навколишнє середовище), висновку екологічної експертизи щодо проекту будівництва, інвентаризації джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, дозволу на викиди забруднюючих речовин стаціонарними об'єктами, у зв'язку з чим винесено Рішення Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Сумської області про заборону експлуатації печей для випалювання деревного вугілля, розміщених на території колишньої військової частини, з 28 вересня 2010 року до усунення усіх виявлених порушень та отримання відповідних документів.

Державною екологічною інспекцією у Сумській області щороку виявляються підприємства, що здійснюють виробництво деревного вугілля кустарними методами, які далекі від існуючих на сьогодні безпечних технологій.

Проводиться така діяльність підприємцями, як правило, поряд із населеними пунктами, не витримуючи відстань до них. Установки по виробництву деревного вугілля зазвичай не проходять висновку екологічної експертизи робочого проекту на виробництво, і взагалі підприємці не розробляють необхідні у таких випадках нормативні документи, які б гарантували безпеку навколишнього природного середовища, в тому числі відсутні дозволи на викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря.

За такі порушення діючого природоохоронного законодавства Інспекцією вже неодноразово притягувались до адміністративної відповідальності власники виробництв, виносились рішення про призупинення діяльності приватним підприємцям у всіх районах області, однак факти таких порушень природоохоронного законодавства продовжують мати місце.

Негативний вплив на навколишнє середовище понаднормативних викидів забруднюючих речовин, зокрема на атмосферне повітря, сприяє і негативному впливу на здоров'я населення. Найголовніше те, що заради здоров'я та добробуту населення області нам потрібно свідомо викорінити цю проблему. Тому звертаємось з проханням співпраці: при наявності у вашому районі чи поблизу населених пунктів установок або цехів з виробництва деревного вугілля, які забруднюють навколишнє середовище у прилеглій зоні, повідомляйте про їх координати та випадки негативного впливу на довкілля Державну екологічну інспекцію у Сумській області (40030, м. Суми, пров. Громадянський, 1) або за тел.: (0542) 62-90-72. 1

Державна екологічна інспекція у Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg