Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Бажаємо "сухих рукавів"
Бажаємо "сухих рукавів" Печать
Автор Газета "Город А"   
23.09.2010 г.
2010 рік видався непростим для працівників МНС. Станом на 17 вересня в місті Охтирка та Охгирському районі було зареєстровано 137 пожеж. А це значить, що 137 разів виїжджали рятівні підрозділи на допомогу, 137 разів у чиїйсь оселі панувала заграва. 137 пожеж - це сумний рекорд - і, мабуть, найвищий показник горимості не тільки за останні десятиріччя, а, певно, за всю історію Охтирщини. Особливих, клопотів МНС-никам завдало нечувано спекотне літо.

Найбільша за масштабами пожежа трапилася 24 серпня в районі села Климентове, коли вогнем була охоплена значна територія земель Гетьманського національного природного парку та частина масиву Охтирського агролісгоспу.

Подібний випадок поширення вогню довів, що лісові пожежі потребують залучення великої кількості сил та засобів, а тому підрозділам МНС вкрай необхідна допомога сільських протипожежних формувань, які, на жаль, на даний час в багатьох господарствах району не боєздатні. Причому статистика свідчить, що більшість пожеж виникає саме в сільській місцевості.

Того дня - 24 серпня, коли вся Україна святкувала річницю Незалежності, в районі с. Климентове стояла вітряна погода і полум'я швидко розгулялося. Вогнище охопило велику площу і постійно змінювало напрямок поширення. Декілька разів пожежа наближалася впритул до населеного пункту, але завдяки спільній скоординованій роботі різних служб, населення, військових, і, насамперед, працівників МНС, лихо вдалося відвести.

Вітаючи вогнеборців з професійним святом, поважні гості -голова Охтирської районної ради Ситник Юрій Володимирович, заступник голови Охтирської райдержадміністрації Яцюк Михайло Васильович, заступник Охтирського міського голови Вавенко Анатолій Борисович згадували цей та інші резонансні випадки, коли службі 101 доводилося стикатися з вирішенням масштабних завдань і завжди рятівники були на висоті.

Були відзначені преміями, грамотами та подяками працівники Охтирського районного відділу МНС України в Сумській області: капітан служби цивільного захисту Мамченко Анатолій Васильович, в.о. начальника Охтирського районного відділу, майор служби цивільного захисту Логоша Олег Віталійович, заступник начальника відділу з питань реагування на надзвичайні ситуації, начальник 14-ї самостійної державної пожежної частини, капітан служби цивільного захисту Волощук Андрій Дмитрович, начальник сектору з питань реагування на надзвичайні ситуації, застосування пожежної та спеціальної техніки Охтирського районного відділу Головного управління МНС України в Сумській області; капітан служби цивільного захисту Міхєєв Андрій Анатолійович, старший інженер сектору державного пожежного нагляду відділення з питань наглядово-профілактичної діяльності.

Також відзначалися працівники 14-ої самостійної державної пожежної частини: капітан служби цивільного захисту Синянсь-кий Олександр Анатолійович, заступник начальника, старший прапорщик служби цивільного захисту Селегей Вячеслав Васильович, командир відділення, прапорщик служби цивільного захисту Драченко Володимир Олександрович, командир відділення, сержант служби цивільного захисту Букирь Олександр Якович, старший пожежний, сержант служби цивільного захисту Прокуда Олександр Вікторович, старший пожежний, прапорщик служби цивільного захисту Веремчук Олексій Адимович, командир відділення, водій, молодший сержант служби цивільного захисту Гребінюк Юрій Григорович.

За свою нелегку працю були заохочені також працівники невоєнізованого підрозділу -27-ої професійної пожежної частини по охороні смт. Чупахівка: начальник ППЧ-27 Про-ненко Руслан Миколайович, пожежний ППЧ-27 Нестеренко Володимир Васильович, пожежний ППЧ-27 Репка Сергій Олександрович, водій ППЧ-27 смт. Жижка Генадій Миколайович.

Після офіційної частини, яка відбувалася в світлиці Охтирського райвідділу МНС, присутні на заході попрямували до Свято-ГІрєображенського собор. Така традиція пов'язана з тим, що свято рятівників співпадає з днем пам'яті ікони "Неопалима Купина". Тож охтирські пожежні завжди приходять на святкове богослужіння саме в цей храм.

У день своєї небесної покровительки - ікони Божої Матері "Неопалима Купина" працівники пожежно-рятувальної служби молитовно вшановують свою охороницю. Разом з ними й інші охтирчани, як і багато православних,'в цей день, возносили молитви перед святим образом про збереження майна.

По закінченні церковної служби рятівники виходили з собору і з прекрасним настоєм, спілкувалися між собою, ветерани ділилися спогадами. Подумки всі бажали тим вогнєборцям, які того дня заступили на чергування - "сухих рукавів". Той, хто знає службу 101 зсередини, глибоко розуміє цінність такого побажання.

А. Молот

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg