Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow Бібліотека стане центром роботи з ветеранами
Бібліотека стане центром роботи з ветеранами Печать
Автор Газета "Лидер"   
04.05.2010 г.

20 квітня районна рада провела депутатські слухання: «Велика Вітчизняна війна. Уроки та наслідки»

Слово на заході мали: голова районної ради Юрій Ситник, ветерани Великої Вітчизняної війни Степан Кудін і Олександр Новаченко, депутат районної ради Олександр Кривогуз, директор Олешнянскої ЗОШ Петро Марченко та інші присутні. До виступу також запросили школярок з Олешні та Довжика Олену Гиркіну й Олену Ромась з віршами.

Директор Охтирської районної централізованої системи Ольга Андоленко повідомила про створення культурно-просвітницького центру «Зустріч поколінь», що стане можливим завдяки підтримці благодійних фондів:

- Саме в бібліотеці читачі можуть повернутися у ті буремні роки, пережити події Великої Вітчизняної війни, зробити власні висновки. Завдяки історичній експедиції «Пам'яті жити у віках», присвяченій 60-річчю Великої перемоги бібліотеки-філії зібрали унікальний матеріал - спогади ветеранів. На жаль, сьогодні доводиться констатувати той факт, що багатьох авторів цих спогадів вже немає з нами.

Нещодавно ми отримали повідомлення, що правління фонду «Пам'ять, відповідальність та майбутнє» ухвалило рекомендацію про затвердження запропонованого нами проекту культурно-просвітницького центру «Зустріч поколінь». Його ми подавали на конкурс, організований німецьким фондом «Пам'ять, відповідальність та майбутнє» та Всеукраїнською благодійною організацією «Турбота про літніх в Україні». Вартість проекту 5000 євро.

Маємо надію, що культурно-просвітницький центр стане місцем зустрічі, мережею і осередком консультацій із сімейних питань, охорони здоров'я, запобігання кризам і планування допомоги. Реалізація проекту дозволить підвищити соціальний статус осіб похилого віку, серед них і жертв тоталітарних режимів, визнання суспільством їх ролі та життєвого досвіду, залучить літніх людей до активної участі у суспільному житті, їх ресоціалізацію шляхом участі у різних заходах.

■ Айжан БІЛЬЧЕНКО

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg