Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Пустила перевзутися, позбулася заощаджень
Пустила перевзутися, позбулася заощаджень Печать
Автор Газета "Лидер"   
12.04.2010 г.

Люди похилого віку знову і знову стають жертвами зловмисників. Цього разу в Куземині...

Нещодавно жертвою крадійок стала 78-річна мешканка с. Куземин. Залишившись вдома одна, вона впустила до хати незнайому жінку, яка нібито промочила ноги і хотіла перевзутися. Пенсіонерка дала гості сухі шкарпетки й та начебто заходилася міняти мокре на сухе. В цей час до хати зайшла інша незнайомка з пропозицією купити в неї дещо з товару: голосно розмовляла, розгортала перед старенькою ковдру...

Згодом з'явилася ще одна, питалася чи немає на продаж меду. Зрештою, жінки заговорили між собою, ймовірно циганською мовою, і пішли з двору. А пенсіонерка, оговтавшись після метушні та галасу, виявила пропажу майже півтори тисячі гривень.

Наразі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 185 ч. З Кримінального кодексу України - крадіжка, тобто таємне викрадення чужого майна, поєднана з проникненням до житла. Підозрювані жінок розшукують.

Шановні громадяни! Зверніть увагу на прикмети підозрюваних жінок. Перша - циганської зовнішності, на зріст 160 см, віком 35-40 років, обличчя смугле, худорлявої статури, одягнена в темний піджак та спідницю. Друга жінка також циганської зовнішності, на зріст 170-175 см, віком 30-40 років, обличчя смугле, худорлява. Третя - на зріст 160 см, віком 30-35 років, циганської зовнішності, худорлявої статури, одягнена в коричневий піджак. Вказані особи пересувалися автомобілем ВАЗ-2109 червоного кольору, номерні знаки транзитні.

Керівництво Охтирського міського відділу вкотре звертає увагу громадян на необхідність пильнувати особисту безпеку. Не впускайте незнайомих осіб до своїх помешкань, будьте пильними в розмовах з підозрілими візитерами!

Частіше відвідуйте своїх стареньких батьків та розповідайте їм про випадки подібних крадіжок та шахрайства, та як цьому запобігти. Адже сьогодні люди похилого віку - найвразливіша верства населення. Саме на це й розраховують зловмисники.

Ірина ТОВМА, помічник начальника Охтирського МВ ГУМВС України в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg