Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow УСЕ НАЙКРАЩЕ - ДО ВАШОГО СТОЛУ!
УСЕ НАЙКРАЩЕ - ДО ВАШОГО СТОЛУ! Печать
Автор Газета "Город А"   
08.04.2010 г.

Охтирчани не тільки люблять, але і вміють ярмаркувати. Про це, зокрема, свідчать не лише давні ярмаркові традиції, якими славилася Охтирка з часів діда-прадіда, а й щорічні сільськогосподарські ярмарки, котрі традиційно (зазвичай на Торговій площі) проходять напередодні великих свят. До речі, один із таких ярмарків відбувся у нашому місті наприкінці минулого тижня.

Організатор ярмарку - Управління економіки та інвестиційної політики Охтирської міської ради - запропонувало взяти участь у ньому не лише приватним підприємцям та промисловим підприємствам нашого міста, а й сільгоспвиробникам Охтирського району. Цього року більшість із них, до речі, постійних учасників подібних заходів, із задоволенням відгукнулися на таку пропозицію і запропонували охтирчанам свою продукцію за цінами, дещо нижчими від ринкових.

Ярмаркувати почали о 7-ій ранку. Бажаючих придбати свіжу та натуральну продукцію за помірними цінами виявилося чимало. І все було б добре, аби ДАІ вчасно перекрило рух на Торговій площі, про що, за словами організаторів ярмарку, було попередньо домовлено. Однак рух був перекритий лише після 9-ої, що змусило деяких сільгоспвиробників відмовитися від участі у ярмарку у зв'язку з відсутністю місця для торгівлі та рядом інших незручностей. Про це нам повідомив начальник Управління агропромислового розвитку Охтирської РДА Михайло Яцюк.

У своєму короткому інтерв'ю для газети "Город А" Михайло Васильович розповів про те, що минулого четверга у Сумах відбувся обласний сільськогосподарський ярмарок, який за рівнем своєї організації був набагато кращим, ніж у Охтирці, а відтак мав більше учасників та відвідувачів. До речі, Охтирський район на ярмарку в Сумах представили агрофірма "Піонер", ПСП "Комишанське", ЗАТ "Сад", TOB "Классік" та ПП Гурбанов, які запропонували жителям та гостям обласного центру свіжі сир, масло, олію, м'ясо, різноманітні крупи та мед.

Зрозуміло, що у передсвяткові дні різко зростає попит на продовольчі товари, м'ясну продукцію та хлібобулочні вироби. З метою задоволення потреб населення у цих продуктах харчування Управлінням економіки та інвестиційної політики і було організовано ось такий захід. До речі, участь у цьогорічному ярмарку, окрім сільгосппідприємств Ох-тирщини (агрофірма "Піонер", ЗАТ "Сад", TOB "Классік" та СТОВ "Бакирівське") взяли також ВАТ "Охтирський хлібокомбінат", ПП "Оленка", магазин "Централь-ний", TOB "Евріка-М", підприємець Н. Барановська та професійне училище соціальної реабілітації.

Того дня на Торговій площі у місті Охтирка 1 літр соняшникової олії можна було придбати за 8 грн., 1 кг ячної, пшеничної або гречаної крупи - за 2 грн., 1 кг гороху- за 3 грн. Сало та м'ясо свинини, відповідно по 15-20 та 30-38 грн. за і кг, охтирчанам люб'язно пропонували представники СТОВ "Бакирівське". 1 кг фаршу можна було купити всього за 33 грн., а десяток яєць - за 9 грн. За 1 кг сиру "Російського" просили на ярмарку 41 грн., сиру м'якого - 14-16 грн. Треба сказати, охтирчани були приємно здивовані такими цінами, а тому із задоволенням купували усе, що могло б стати окрасою великоднього столу. Але найбільше це стосувалося, звичайно ж, пасок, які у широкому асортименті були представлені ВАТ "Охтирський хлібокомбінат". Окрім продуктів харчування відвідувачі ярмарку мали змогу придбати також і деякі речі, виготовлені вихованцями училища соціальної реабілітації.

До речі, СТОВ "Бакирівське" не вперше приймає участь у подібному заході. Підприємству й справді є чим пишатися та що пропонувати людям, бо ж не дарма має воно одні з кращих показників по приросту свиней у районі. Сьогодні "Бакирівське" спеціалізується на вирощуванні свинини, хоча донедавна основним напрямком його діяльності було рослинництво. Головною проблемою підприємства, за словами заступника директора Ігоря Гурбанова, є відсутність стабільності на ринку зерна і, як результат, постійний ріст цін на кормову базу, що призводить до збільшення вартості готової продукції. У нинішньому році сільгосппідприємство вперше представило на ярмарку в Охтирці м'ясну продукцію, тоді як у попередні роки воно, здебільшого, реалізовувало населенню різноманітні крупи.

Унашому місті такі ось ярмарки повинні проводитись набагато частіше та більш масштабніше, -вважає начальник АПК району Михайло Яцюк. За його словами, продукти харчування, які сільгоспвиробники пропонують людям під час таких заходів, завжди свіжі та натуральні, чого, на превеликий ноль, не скажеш про деякі харчі з базару. До того ж, треба підтримувати свого, ОХТИРСЬКОГО, виробника, якому ще розвиватися, вдосконалюватися, рости!

І. Івахненко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg