Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Що розлилося в Бугруватому?
Що розлилося в Бугруватому? Печать
Автор Газета "Лидер"   
29.03.2010 г.

Селяни б'ють на сполох: чи вродить на полях, що пахнуть нафтою17 березня стався витік невстановленої рідини, задіяної у технологічному процесі нафтовидобувного підприємства НГВУ «Охтирканафтогаз».

За словами місцевих жителів, на землях с. Бугруватого

«При в'їзді у Бугрувате, біля повороту в бік села

8 Березня розлилася чимала калюжа. Працівники розкопували сніг, ніби намагалися прикрити сліди розливу. На питання селян нічого конкретного не відповідали». На місце пригоди виїжджали представники місцевої територіальної громади, депутати. Як згодом телефоном повідомила секретар сільради Тамара Іванівна ДЕРКАЧ: «Нас запевнили, що розлилася технічна вода, яка не є небезпечною для навколишнього середовища».

Отримати коментар від фахівців підприємства наразі не вдалося. За чотирма телефонами газету запевнили, що не уповноважені коментувати і порадили скласти офіційний письмовий запит на ім'я начальника.

Згодом з'явилася інформація, що засідання виїзної депутатської комісії з екологічних питань, ініційоване на 19 березня, вирішено було не проводити. А підприємство уклало певні угоди з власниками паїв, які зазнали збитків.

Між тим люди продовжують висловлювати занепокоєння долею земель, що потерпають від сусідства з об'єктами нафтовидобутку. «Екологічна ситуація в районі складна, - погоджується голова Охтирської районної ради Юрій Володимирович СИТНИК. Це не перший випадок пошкодження земель нафтовиками. Вилив технологічної рідини, ймовірно солоної води, 17 березня у Бугруватому мав місце. Цей випадок зафіксовано, матеріали передано до прокуратури».

Анна ПРОТАСОВА

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg