Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Новорічна ніч - з подарунками!
Новорічна ніч - з подарунками! Печать
Автор Газета "Лидер"   
28.12.2009 г.

Наближаються новорічно- різдвяні свята. І традиційно, Дід Мороз та Снігуронька вручатимуть гостинці, малюкам, звісно, не без відчутної участі Охтирської міжрайонної виконавчої дирекції Сумського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

На виконання Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням", а також відповідно до Порядку придбання та забезпечення дитячими новорічними подарунками дітей застрахованих осіб за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності робочі органи Фонду щороку починають організаційну роботу із страхувальниками щодо надання заявок про необхідну кількість дитячих новорічних подарунків уже з червня місяця цього року.

Видаються новорічні подарунки у відповідності до затверджених у відділеннях Фонду графіків завезення новорічних подарунків, про що страхувальників інформують додатково. Після цього подарунки безпосередньо видаються застрахованим особам у відповідності до рішення комісій (уповноваженого) із соціального страхування підприємств, установ, організацій, прийнятих на підставі складеної відомості на видачу новорічних подарунків із зазначенням прізвища, ініціалів застрахованих осіб та їхніх дітей, а також числа, місяця та року народження дітей.

Хто ж має право на такі подарунки? Згідно із Порядком застрахована особа (батько, мати, усиновлювач, опікун/ піклувальник) за основним місцем роботи має право отримати в поточному році лише один дитячий новорічний подарунок за кошти Фонду на дитину, якій на 1 січня наступного року не виповнилося 14 років. Якщо ж, наприклад, батько і мати працюють в різних установах і мають дитину, то кожен із них може отримати по одному подарунку для своєї дитини.

Фізичній особі - суб'єкту підприємницької діяльності, яка є платником єдиного податку, та фізичній особі, застрахованій на добровільних засадах, дитячі новорічні подарунки видаються за місцем обліку згідно з наказом директора по дирекції на підставі особистої заяви і копії свідоцтва про народження дитини.

Кожного року середина грудня стає завершальним відповідальним періодом у важливому передноворічному завданні Фонду: проводиться видача новорічних подарунків. І цьогоріч все відбувається за планом, то ж в найчарівнініу й найказковішу ніч діти обов'язково знайдуть під ялинкою солодкий пакуночок від Діда Мороза.

■ В.Шкіль, директор Охтирської міжрайонної виконавчої дирекції Сумського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg