Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Побутовий кривавий конфлікт
Побутовий кривавий конфлікт Печать
Автор Газета "Лидер"   
17.08.2009 г.

10 липня вироком Охтирського міськрайонного суду засуджено 52-річного мешканця Охтирки, військового пенсіонера Івана У. Чоловіка покарано за злочин проти життя і здоров'я колишньої дружини. Суд кваліфікував злочинні дії зловмисника за частиною І статті 122 та частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України - умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження (що спричинило тривалий розлад здоров'я) та носіння кинжалів без передбаченого законом дозволу.

Побутові криваві конфлікти трапляються, як правило, на грунті непомірного вживання спиртного. Так вийшло й цього разу, коли нині вже засуджений громадянин, п'яним прийшов до господи своєї колишньої дружини.

Як свідчила в суді потерпіла, її колишній чоловік проживав окремо, але протягом останніх двох місяців вони мешкали разом. Через ревнощі чоловіка часто сварилися, особливо, коли той був п'яний. За три дні до злочину вона вирішила випровадити чоловіка з дому, бо постійні скандали не давали життгя. Так і сталося. Але 17 травня він прийшов знову. Якийсь час лежав у кімнаті на дивані, а потім почав чіплятися з образами. Спалахнула сварка, в ході якої чоловік кинувся на жінку з ножем. Цілився у живіт, але вона прикривалася руками.

На крик прибігли рідні потерпілої й вжахнулися від побаченого. Вони й викликали міліцію та швидку.

Нападник, як був з ножем у руках, гак і залишився до приїзду працівників міліції. Свою вину у скоєному визнав повністю.

Завдяки оковитій, ветерану збройних сил доведеться провести за гратами два роки. Саме таким був вердикт суду - два роки обмеження волі та задоволення позову про стягнення моральної шкоди-на користь потерпілої-5000 грн.

В В.Клименко, помічник Охтирського міжрайонного прокурора

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg