Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Пішов на дискотеку з мобілкою...
Пішов на дискотеку з мобілкою... Печать
Автор Газета "Лидер"   
25.05.2009 г.

Місцями скоєння найбільш розповсюдженого різновиду злочинів

- коли об'єктами посягань стають мобільні телефони - прийнято вважати транспорт, бари, дискотеки тощо. А що стосується кримінальних справ, то більшість їх порушується за фактом шахрайства з мобілками стосовно неповнолітніх

Ось типовий приклад позбавлення неповнолітнього власника мобільного зв'язку.

Пізньої години, майже опівночі, неповнолітній потерпілий повертався з товаришем з дискотеки. У центрі міста Охтирки, на перехресті вулиці Жовтневої та провулка Харківського до них підійшли двоє незнайомих хлопців, які попросили мобільний телефон, мовляв, треба терміново зателефонувати. Дещо повагавшись, потерпілий віддав незнайомцям свого «Nokia-6120» і, звісно, назад його не отримав.

Заволодівши телефоном ошуканого юнака, який до речі дістався йому в подарунок від батька, шахраї зникли.

Як з'ясувалося, одному із зловмисників на той час ще не виповнилося й 14 років, нині (за рішенням суду), він перебуває в Харківській загальноосвітній щколі соціальної реабілітації. Його товаришем виявився двадцятирічний мешканець Охтирки Іван С, який ніде не працював, проте вже мав на своєму рахунку конфлікт із законом - дві судимості.

Здобутий обманом телефон, вартістю 1170 гривень, Іван заклав за 250 грн., а гроші витратив на власні потреби. На радість власнику, цей телефон не пропав безслідно, його вдалося повернути. Що стосується самого шахрая, то Охтирським міськрайонним судом 16 березня 2009 року його засуджено за ч. 1 ст. 190 КК України, з врахуванням невідбутого покарання за попреднім. вироком, до одного року шести місяців позбавлення волі.

■ О.Вініченко, помічник Охтирського міжрайонного прокурора

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg