Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow ПОЖЕЖІ БУЛИ ЛОКАЛІЗОВАНІ
ПОЖЕЖІ БУЛИ ЛОКАЛІЗОВАНІ Печать
Автор Газета "Город А"   
12.12.2008 г.

Протягом останніх тижнів загострилась ситуація з пожежами в м. Охтирка та районі.

О 16 год. 40 хв. 13 листопада виникла пожежа в житловому будинку гр. П., мешканця Бакирівки. Оселя, куди виїхав пожежний підрозділ з Охтирки, знаходилася в занедбаному стані. Хазяїни зловживали спиртним. В цей день до них прийшов гість - громадянин С. Він у нетверезому стані заснув з цигаркою, внаслідок чого загорілися постільні речі і хлопець отримав опіки. Ця пожежа характерна для категорії населення, яка полюбляє оковиту.

Від недбалості при курінні о 22 год. 00 хв. виникла пожежа 17 листопада в оселі гр. Ч. по вул. Дзержинського, а від порушень правил пожежної безпеки під час експлуатації електроприладів о 20 год. 00 хв. 13 листопада загорілося майно гр. В, що мешкає в квартирі за адресою: вул. Леніна, 10.

Інший випадок трапився 26 листопада. На пункт зв'язку СДПЧ-14 о 10 год 23 хв. надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла за адресою: м. Охтирка вул. Фрунзе, 8. О 10 год. 24 хв. на місце події виїхав черговий караул СДПЧ-14 на 2 автоцистернах, По прибуттю було встановлено, що горить стара будівля колишнього цеху Охтирської меблевої фабрики. Розмір будівлі 10 х 40 м., дах металевий покритий шифером по дерев'яній обрешітці, третього ступеню вогнетривкості, відсутнє опалення та освітлення, Будівельні особливості споруди обумовили тривалий час гасіння пожежі. Для виконання бойової задачі додатково було викликано резервний ход СДПЧ-14 та ДПД Охтирського комбінату хлібопродуктів. Пожежа була локалізована о 12 год. 50 хв., ліквідована о 15год. 25 хв. Для гасіння пожежі було використано близько 40 тон води. Внаслідок пожежі знищено частину даху будівлі на площі близько 190 кв. м. та перекриття площею близько 80 кв. м. Збитки та причина пожежі встановлюються.

Проблемним питанням лишається пожежегасіння в сільській місцевості. 29 листопада о 22 год. 25 хв. від свічки, якою освітлював будівлю мешканець с. Олешні, загорілася захаращена різним мотлохом (корбками, пластиковими пляшками) кімната. Якщо б своєчасно гр. Б. сплатив заборгованість в сотню гривень за електроенергію, йому б не довелося використовувати пожеженебезпечні пристрої. Вже 6 років у нього відключене електропостачання, хоча пенсія дозволяє сплачувати комунальні послуги. Від недбалості виник невеликий осередок вогню. Його б загасити, однак води в домівці не було. Як до речі й пристосованих до забору пожежним автомобілем вододжерел у всій Олешнянській сільській раді. Заправлятися потрібно було їздити вогнеборцям у сусіднє село. Тому на гасінні пожежі відразу було задіяно два спецавтомобіля МНС (з Охтирки й Чупахівки). Однак внаслідок віддаленності місця виклику, а також значної горючої загрузки пожежа розвивалась стрімко. Довелося більше п'яти годин боротися з "червоним півнем", але все рівно від свічки згорів цілий житловий будинок і сарай. На пожежі жителі Олешні не раз згадували про свій місцевий пожежний автомобіль, який був розікрадений, хоча в інших селах, де машини були старіші за олешнянську, громада досі їх утримує в робочому стані.

А. Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg