Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow 26 липня Охтирчани взяли участь у заходах з відзначення 1020- річчя хрещення Київської Русі
26 липня Охтирчани взяли участь у заходах з відзначення 1020- річчя хрещення Київської Русі Печать
Автор Редактор   
28.07.2008 г.

Минулої суботи близько 500 чоловік з області прийняли участь в святкуванні 1020 річниці хрещення Київської Русі в м. Київ, куди з нагоди визначної дати напередодні прибув Вселенський Патріарх ВАРФОЛОМІЙ І.

В ці дні ми відзначаємо величну подію - 1020-у річницю Хрещення Київської Русі. Свято, яке духовно об’єднало українців, живить нашу віру у мир та добро на нашій землі.

Понад 10 століть тому князь Володимир у Києві на Дніпрі хрестив киян і свій народ. Важко переоцінити важливість та наслідки тих подій для розвитку Української держави. Саме з Хрещенням Русі на наших землях починає затверджуватися істинна духовність, виникає державність, яка була одна з найбільш потужних, великих і розвинених, цивілізаційних складових Європи у Х столітті.

Сьогодні це свято об'єднує суспільство навколо справжньої духовної радості та національної ідеї. Також воно є важливим етапом очищення суспільства й поваги до вічних цінностей нашої історії.

Сумські віруючі, прихожани, молодь та громадські діячі, які вірять у єдність православної церкви, разом з мільйонами однодумців зібралися на Софійській площі, де до громади звернувся Президент України Віктор ЮЩЕНКО та Варфоломій І. Це перше свято світового православ'я, що відзначається у незалежній Україні.

Після закінчення урочистих заходів на Софійській площі, керівництво України і Варфоломій І, а також учасники свята пройшли на Михайлівську площу до пам’ятного знака жертвам голодомору.

Президент України В.Ющенко, його дружина Катерина, Варфоломій І, голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк поставили до пам’ятного знака "Свічки пам’яті".

На згадку про жертв великого голоду 1932-33 років в Україні було оголошено хвилину мовчання.

По інформації РДА

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg