Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Депутати кажуть, що вони не винні
Депутати кажуть, що вони не винні Печать
Автор Газета "Лидер"   
19.04.2008 г.

Від депутатів Охтирської міської ради 5 скликання до редакції «Лідера» надійшло звернення. Подаємо його в повному обсязі

Просимо опублікувати даний матеріал, що с спростуванням матеріалу, викладеного в статті ТЛО. Макарової «Толока по-депутатськи», надрукованого у № 10 Вашого видання від 05.03.2008 р. Зазначений матеріал просимо оприлюднити на тій же полосі газети в повному обсязі, що не перевищує обсяг статті Г.Ю.Макарової.

Робимо самі - звалюємо на інших?

В газеті «Лідер» від 05.03.2008 р. № 10 була надру­кована стаття депутата Охтир­ської міської ради Макарової ТЛО. четвертого скликання «Толока по-депутатськи».

В статті висунені звинувачен­ня на адресу депутатів дію­чої на сьогодні Охтирської міської ради 5 скликання, які ні­бито не стали на захист мешкан­ців мікрорайону «Дачний», та не заборонили будівництво автоза­правної станції по вулиці Київсь­кій. Хотілося б дещо прояснити цю ситуацію, що має кількарічну історію.

Вперше питання щодо зміни цільового призначення двох земе­льних ділянок, що перебували у приватній власності гр. М.В.Смілика, розглядалося постійною ко­місією з питань архітектури, буді­вництва, регулювання земельних відносин, охорони навколишнього середовища Охтирської міської ради четвертого скликання, ще 30 вересня 2003 року. Розглянувши відповідну заяву, комісія в складі її голови - ГІ.М.Воронова, секрета­ря І.Г.Бондаренка, членів комісії: М.В.Фоменка, В.М.Самонова та Т.Ю.Макарової (автора статті) ви­рішили погодити дозвіл на розро­бку проекту відведення земельної ділянки Товариству з обмеженою відповідальністю «Сан» на зміну цільового призначення земельних ділянок, які перебувають у прива­тній власності гр. Смілика Миколи Васильовича, для будівництва ма­лої автозаправної станції по вул. Київській, 53 та 55. За прийняття зазначеного рішення голосували всі присутні на засіданні члени комісії, серед яких і автор згаданої публікації, Т.Ю.Макарова. 14 жов­тня 2003 року даний проект рішен­ня було підтримано одностайно всіма, 28 депутатами Охтирської міської ради четвертого скликання, які були присутні на пленарному засіданні. Як і в першому випад­ку, цє рішення підтримала депутат Т.Ю.Макарова. За час, що минув, відбулося виготовлення відповід­ної технічної документації із зем­леустрою. При цьому, відповідно до чинного законодавства, ТОВ "Сан" були отримані всі необхідні погодження - відділу архітектури та містобудування, санепідемста­нції, відділу культури, управління земельних ресурсів та Державного управління охорони навколишньо­го природного середовища в Сум­ській області, на відсутність по­годження якого спирається автор публікації. Відповідно до законо­давства виготовлена документація пройшла погодження в Сумському обласному головному управлінні земельних ресурсів.

8 лютого 2008 року постійною комісією з питань містобудування регулювання земельних відносин та охорони навколишнього середо­вища, а 14 лютого депутатами Ох­тирської міської ради V скликан­ня на пленарному засіданні, було затверджено проект землеустрою зазначеної земельної ділянки для будівництва малої автозаправної станції. Ніяких законних підстав для відхилення проекту рішення в депутатів міськради не було, адже вся документація була розроблена після надання згоди на цс міською радою 4 скликання близько чоти­рьох років тому.

Ще раз нагадуємо, що серед депутатів, які особливо детально вивчали цє питання та підтрима­ли відповідний проект рішення в 2003 році, була Т.Ю.Макарова, як член постійної комісії з пи­тань архітектури, будівництва, регулювання земельних відносин, охорони навколишнього середо­вища. Таким чином, є досить ди­вною позиція автора зазначеної публікації, яка звинувачує діючих депутатів міської ради в тому, що вони, абсолютно на законних під­ставах, підтримали рішення щодо будівництва ЛЗС, згоду на яке, бу­дучи депутатом міської ради, було дане саме нею. Чому, замість того, щоб підбурювати населення сьо­годні, Т.Ю.Макарова не заявила про свою незгоду з будівництвом 4 роки тому, коли ще можна було не допустити згаданого будівництва?

Депутати Охтирської міської ради 5 скликання

Звернення прийняте на плена­рному засіданні 19 сесії міської ради 5 скликання 27.03.2008 р.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg