Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Нові "Правила благоустрою території міста Охтирка"
Нові "Правила благоустрою території міста Охтирка" Печать
Автор Міськрада   
22.05.2007 г.

Проект рішення сесії Охтирської міської ради „Про затвердження Правил благоустрою території міста Охтирка” визначає правові, екологічні, соціальні та організаційні засади благоустрою міста та спрямований на створення умов, сприятливих для життєдіяльності людей.

Повідомлення про оприлюднення регуляторного акту

Проект рішення сесії Охтирської міської ради „Про затвердження Правил благоустрою території міста Охтирка” визначає правові, екологічні, соціальні та організаційні засади благоустрою міста та спрямований на створення умов, сприятливих для життєдіяльності людей.

Зауваження та пропозиції надсилаються на адресу розробника проекту - управління житлово-комунального господарства (42700, м. Охтирка, вул. Чкалова, 27а).

Оприлюднення проекту регуляторного акту та відповідного аналізу регуляторного впливу здійснено в мережі Інтернет на сторінках сайтів:

- офіційний сайт Охтирської міської ради: http://www.misto.okhtyrka.net;

- Охтирський Портал: http://www.misto.okhtyrka.net

- АМУ - Діалог (м. Охтирка): http://www.auc/org.ua/okhtyrka/;

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб та їх об’єднань, приймаються у письмовій формі протягом місяця з дня оприлюднення зазначеного проекту регуляторного акту.

22.05.2007 року


ПРОЕКТ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ

На виконання вимог Законів України “Про благоустрій населених пунктів” „Про охорону навколишнього природного середовища”, „Про відходи”, „Про охорону атмосферного повітря”, “Про відповідальність підприємств, їх об'єднань, установ та організацій за правопорушення у сфері містобудування”, “Про основи містобудування” “Про охорону пам'ятників історії і культури”, “Про рекламу”, керуючись Статутом територіальної громади міста Охтирки та п.п.44 п.1 статті 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада вирішила:

1. Затвердити “Правила благоустрою території міста Охтирка”.

2. Закріпити прилеглі території за підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності і фізичними особами для забезпечення належного їх утримання відповідно до п. 4.9 “Правил благоустрою території міста Охтирка”.

3. Управлінню житлово-комунального господарства Охтирської міської ради (Бондаренко С. І.) :

3.1. Забезпечити контроль за дотриманням Правил та утриманням в належному стані закріплених прилеглих територій згідно п.2 цього рішення.

4. Засобам масової інформації: редакції газети „Прапор Перемоги” (Заїкіну В.С.) і ТРК “Охтирка” (Байстрюченко М.Г.) довести Правила до відома мешканців міста.

Аналіз регуляторного впливу проекту рішення сесії Охтирської міської ради

"Про затвердження Правил благоустрою території міста Охтирка"

1. Визначення проблеми

Правила благоустрою території міста Охтирка визначають правові, екологічні, соціальні та організаційні засади благоустрою міста і спрямовані на створення умов, сприятливих для життєдіяльності людей.

Правила регулюють права та обов’язки учасників правовідносин у сфері благоустрою територій міста, визначають комплекс заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку в місті.

2. Обґрунтування потреби державного регулювання .

Удосконалення благоустрою території міста відповідно до Закону України „Про благоустрій населених пунктів”.

3. Обґрунтування неможливості розв ' язання проблеми за допомогою діючих регуляторних актів.

06.09.2005 року прийнято Закон України № 2807-І V „Про благоустрій населених пунктів”, яким визначено необхідність проведення благоустрою в обов’язковому порядку на всій території населених пунктів України.

4. Очікувані результати прийняття регуляторного акту, очікувані витрати та вигоди.

Правила мають сприяти забезпеченню в місті чистоти і порядку на об’єктах благоустрою населених пунктів, за недодержання яких передбачено адміністративну відповідальність. Дія Правил поширюється на відносини, що виникають у сфері благоустрою міста, а саме: землеустрою, містобудування, озеленення території, утримання будинків і споруд, освітлення території, а також у галузі охорони здоров’я та охорони навколишнього середовища.

5. Визначення альтернативних способів досягнення цілей.

Підвищення самосвідомості громадян мешканців міста, щодо необхідності проведення заходів з благоустрою в місті шляхом проведення навчання через засоби масової інформації чи публічного обговорення за місцем проживання, роботи, навчання.

6. Переваги обраного способу досягнення цілі.

Вирішується проблема організації чистоти і порядку в місті.

7. Механізм і заходи, які забезпечать розв 'язання проблеми.

Міська рада, в межах своїх повноважень, приймає Програми щодо благоустрою території міста. На виконання або реалізацію цих Програм, управління житлово-комунального господарства разом з відділом архітектури та містобудування, готують заходи, які щорічно затверджуються виконавчим комітетом міської ради.

8. Довести, що вигоди виправдовують відповідні витрати.

Вкладені кошти сприяють створенню умов, сприятливих для життя і діяльності людей, в тому числі поліпшення стану здоров’я.

9. Оцінка можливості впровадження та виконання вимог регуляторного акту залежно від ресурсів, якими розпоряджаються органи місцевого самоврядування, юридичні особи, які повинні впроваджувати або виконувати ці вимоги.

Впровадження та виконання вимог запропонованого регуляторного акту

не вимагає від суб’єктів господарювання ніяких додаткових витрат.

10. Оцінка ризику впливу зовнішніх чинників.

На запропонований регуляторний акт можуть вплинути зміни в чинному законодавстві.

11. Обґрунтування строку чинності регуляторного акту.

Акт приймається на необмежений строк і буде переглянутий в разі потреби.

12. Показники результативності регуляторного акту.

Показники результативності регуляторного акту це:

- вищий рівень регулювання прав та обов’язків учасників правовідносин в сфері благоустрою;

- забезпечення в місті чистоти і порядку на об’єктах благоустрою міста, за недодержання яких передбачено адміністративну відповідальність;

- підвищення відповідальності кожного мешканця міста за дотриманням Правил в місті.

13. Визначення заходів по відстеженню результативності регуляторного акта в разі його прийняття.

Повторне відстеження – через 1 рік з дня набрання ним чинності.


Додаток до рішення міської ради

від_______200_ р.№___

Правила благоустрою території міста Охтирка

Правила благоустрою території міста Охтирка - це нормативно-правовий акт, яким регламентується порядок благоустрою та утримання територій об'єктів благоустрою в місті Охтирка.

Правила благоустрою території міста Охтирка діють на основі Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про благоустрій населених пунктів”, “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про відходи”, “Про охорону атмосферного повітря”, “Про відповідальність підприємств, їх об’єднань, установ та організацій за правопорушення у сфері містобудування”, ”Про основи містобудування”, “Про охорону і використання пам’ятників історії і культури”, “Про рекламу”, Статуту територіальної громади міста Охтирка.

  1. Сфера дії Правил та учасників правовідносин у цій сфері .

Ці Правила благоустрою території міста Охтирка (далі - Правила) визначають правові, екологічні, соціальні та організаційні засади благоустрою міста і спрямовані на створення умов, сприятливих для життєдіяльності людей.

Дія Правил поширюється на відносини, що виникають у сфері благоустрою міста, а саме: землеустрою, містобудування, озеленення територій, утримання будинків і споруд, освітлення територій, а також у галузі охорони здоров'я та охорони навколишнього середовища.

Правила регулюють права та обов’язки учасників правовідносин у сфері благоустрою територій міста, визначають комплекс заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку в місті.

Учасниками правовідносин з питань благоустрою за цими Правилами є керівники та інші уповноважені посадові особи підприємств, організацій, установ, незалежно від форм власності, громадяни, а також посадові особи, уповноважені здійснювати контроль за станом благоустрою.

  1. Забезпечення державних, громадських та приватних інтересів,
    відкритості та доступності Правил.

Порядок громадського обговорення проекту та внесення змін до Правил.

Кожен громадянин міста має право на вільний доступ до Правил, на участь в обговоренні проекту Правил, внесення до них змін та на участь у розробці і здійсненні заходів з благоустрою території міста.

Обговорення проекту Правил громадськістю здійснюється відповідно до Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” через оприлюднення проекту в засобах масової інформації, на сайті міської ради та шляхом публічних обговорень.

У разі необхідності внесення змін до Правил, пропозиції вносяться на розгляд міської ради громадянами, громадськими організаціями, міською радою та її виконавчими органами в порядку, передбаченому Регламентом міської ради з попереднім оприлюдненням у засобах масової інформації та, в разі необхідності, подальшим громадським обговоренням.

  1. Участь громадян, громадських організацій у виконанні Правил .

Участь громадян, громадських організацій у виконанні Правил здійснюється на доброчинних засадах.

Громадяни та громадські організації у сфері благоустрою міста мають право:

- користуватися об'єктами благоустрою міста;

- брати участь в обговоренні правил та проектів благоустрою території міста;

- вносити на розгляд міської ради пропозиції з питань благоустрою міста;

- отримувати у встановленому законом порядку повну та достовірну інформацію з Правил благоустрою території міста та внесення до них змін, а також роз'яснення їх змісту;

- брати участь у міських конкурсах на визначення кращого подвір'я, будинку, балкону, квітника та ін.;

- вимагати від балансоутримувачів об'єктів благоустрою або уповноважених негайного виконання робіт з благоустрою міста у разі, якщо невиконання таких робіт може завдавати шкоди життю, здоров'ю або майну громадян;

- звертатись до суду з позовом про відшкодування матеріальних збитків чи заподіяної шкоди здоров'ю громадян, внаслідок дій чи бездіяльності балансоутримувачів об'єктів благоустрою.

4. Порядок здійснення благоустрою та утримання територій об'єктів благоустрою.

Роботи по благоустрою та утриманню територій об'єктів благоустрою здійснюються у відповідності із зазначеним порядком:

4.1 Ці Правила є обов'язковими для виконання всіма підприємствами, організаціями, установами, розташованими в межах міста, незалежно від форми їх власності та громадянами міста.

4.2 Відповідальність за виконання цих Правил покладається на громадян, службових осіб та керівників підприємств, організацій, установ незалежно від форми їх власності.

4.3 Безпосереднє управління благоустроєм міста здійснюється управлінням житлово-комунального господарства Охтирської міської ради.

4.4 Роботи з утримання, капітального та поточного ремонту об'єктів благоустрою (зеленого господарства, проїжджої частини вулиць, вуличного освітлення, малих архітектурних форм та інше), будівель і споруд комунальної власності міста (житлові будинки, громадські будівлі, міські кладовища, полігон зі збору твердих побутових відходів (далі ТПВ) та інше) виконують спеціалізовані підприємства, незалежно від форм власності, визначені виконавчим комітетом міської ради на конкурентних засадах.

4.5 Роботи з утримання капітального та поточного ремонту об'єктів благоустрою, будинків, будівель і споруд, які не відносяться до комунальної власності міста, виконують їх власники або уповноважені власником особи.

4.6 Роботи з нового будівництва, розширення, реконструкції, реставрації та капітального ремонту об'єктів благоустрою, будинків, будівель і споруд можуть виконуватися тільки за умови отримання дозволу у органах державного архітектурно-будівельного контролю України та погодження виконавчого комітету міської ради.

4.7 Роботи з вивезенню твердих побутових відходів з контейнерів на полігон зі збору ТПВ та нечистот проводяться спеціалізованими підприємствами, що мають відповідні дозволи.

4.8 Роботи з вивезення сміття, опалого листя, гілок, будівельних та великогабаритних відходів можуть виконувати підприємства, юридичні та фізичні особи, які мають відповідну спеціалізовану техніку, машини та механізми за договорами з підприємствами, які займаються обслуговуванням та утриманням міського полігону зі збору твердих побутових відходів.

4.9 Межі благоустрою та озеленення прилеглих територій встановлюються в граничних межах підприємств, магазинів, кіосків, павільйонів, торгових точок та підприємств побуту до бортового каменю проїжджої частини доріг. За відсутності з будь-якого боку підприємства, організації, установи, споруди інших об’єктів господарювання, межі прилеглої території встановлюються на відстані 50 м від огорожі підприємства, організації або установи. Межі прилеглих територій до кіосків, павільйонів, лотків встановлюються на відстані 10 м по периметру споруди. Закріплення додаткових територій здійснюється виконавчим комітетом Охтирської міської ради згідно із затвердженими схемами.

5. Заходи з реалізації програм благоустрою території міста.

Реалізація програм благоустрою здійснюється наступним чином:

5.1. Щорічно в лютому розробляються і затверджуються заходи з благоустрою території міста на поточний рік, можуть, в разі необхідності, корегуватись та змінюватись довгострокові та середньострокові програми благоустрою території міста.

5.2. В заходах з благоустрою території міста передбачається виконання всіма мешканцями міста робіт з приведення об'єктів благоустрою в належний технічний та санітарний стан.

5.3. Заходи, спрямовані на благоустрій, виконання робіт з ремонту та реконструкції об'єктів внутрішньогосподарського користування, озеленення, утримання в належному стані територій, що належать на праві власності підприємствам, установам та організаціям, фінансуються за рахунок цих установ, підприємств та організацій.

5.4. Благоустрій прибудинкових територій об'єктів нового будівництва, реконструкції і капітального ремонту будівель та споруд здійснюється за рахунок коштів забудовників.

5.5. Благоустрій прибудинкової території співвласників багатоквартирного будинку, у разі передачі земельної ділянки в їх спільну сумісну власність, здійснюється за рахунок коштів співвласників багатоквартирного будинку.

5.6. Підприємства, установи, організації за договорами, укладеними з балансоутримувачем об’єкта благоустрою, можуть здійснювати часткове фінансування утримування закріпленої за ними території та/або брати пайову участь у фінансуванні утримання в належному стані всього об'єкта благоустрою.

5.7. Підприємства, організації, установи можуть на добровільних засадах здійснювати внески на фінансування заходів з благоустрою території міста.

6. Вимоги до громадян, підприємств, установ, організацій щодо утримання та впорядкування територій, які закріплені за ними .

Громадяни, підприємства, установи, організації, незалежно від форми власності зобов'язані дотримуватись Правил благоустрою території міста Охтирка та дбайливо користуватись об'єктами благоустрою території міста.

6.1. Громадяни міста у сфері благоустрою на територіях садиб та їх прибудинкових територіях, на територіях об'єктів благоустрою повинні:

6.1.1 Утримувати в належному технічному стані садиби, паркани, фасади будинків, будівлі, забезпечувати встановлення номерних знаків;

6.1.2 Утримувати в належному санітарному стані території садиб та прибудинкові території, включаючи газони та зелені насадження. Своєчасно проводити санітарне прибирання території, підрізання гілля дерев та кущів, розчищення від сміття та бруду меліоративних канав, не рідше 1 разу на місяць;

6.1.3 Не допускати заростання території садиби та прилеглої до неї території бур'янами, чагарниками, захаращення її будівельними матеріалами та сміттям;

6.1.4 Не захаращувати балкони, лоджії предметами і матеріалами, які негативно впливають на архітектуру фасадів будівель і споруд;

6.1.5 Не допускати поливання городів, газонів, квітників, дерев питною водою в разі відсутності приладу обліку;

6.1.6 Не використовувати у власних потребах територію санітарно-захисних зон річок Охтирка, Кринична, Гусинка, як то: влаштування загат, розорювання земель, влаштування бань, саун, відведення каналізаційних стоків від садиб;

6.1.7 Не допускати випас худоби та птиці, вигул собак та котів у місцях загального користування;

6.1.8 Не забруднювати міську каналізаційну систему побутовими та харчовими відходами, трупами тварин та ін.;

6.1.9 Забезпечувати утримання у задовільному технічному та санітарному станах території поховань рідних на міських кладовищах;

6.1.10 Утримувати в належному стані закріплені в установленому порядку за ними території;

6.1.11 Не порушувати права і законні інтереси інших суб'єктів благоустрою міста;

6.1.12 Відшкодовувати у встановленому порядку збитки, завдані порушенням законодавства з питань благоустрою населених пунктів.

6.2 Керівники установ, організацій, підприємств усіх форм власності зобов'язані:

6.2.1 Забезпечувати належне утримання наданої їм у встановленому порядку земельної ділянки, а також, на умовах договору, укладеного з балансоутримувачем, забезпечувати належне утримання закріпленої за ними прилеглої території та/або брати пайову участь в утриманні об'єкта благоустрою.

6.2.2 Здійснювати роботи з благоустрою відповідних територій за затвердженими, у встановленому порядку, проектами, які передбачають забезпечення естетичного вигляду міського середовища.

6.2.3 На закріплених за ними об'єктах благоустрою (їх частинах) за власний рахунок в 10-ти денний термін усувати пошкодження інженерних мереж або наслідки аварій, що сталися з їх вини та наслідки надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру;

6.2.4 Проводити згідно з планами, затвердженими виконкомом Охтирської міської ради, інвентаризацію та паспортизацію закріплених за ними об'єктів благоустрою (їх частин);

6.2.5 У процесі утримання об'єктів благоустрою (їх частин) дотримуватися відповідних технологій щодо їх експлуатації та ремонту, регулярно здійснювати заходи щодо запобігання передчасному зносу об'єктів, забезпечення умов функціонування та утримання їх у чистоті й належному стані;

6.2.6 Забезпечувати освітлення об'єктів благоустрою та прилеглих територій, утримання, належне функціонування та збереження освітлювальних приладів на території об'єктів благоустрою;

6.2.7 Не допускати фарбування монументів, пам’ятників, скульптурних зображень без погодження з відділом архітектури та містобудування;

6.2.8 Зміну зовнішнього вигляду фасадів будівель та споруд здійснювати виключно за умови затвердження проектів та одержання дозволу на виконання цих робіт 0у встановленому порядку;

6.2.9 Розміщувати елементи зовнішньої реклами, рекламоносії лише на підставі проектно-дозвільної документації у відповідності з Правилами розміщення зовнішньої реклами в м. Охтирка;

6.2.10 Не допускати прокладання тепломереж, водопроводів та інших інженерних мереж на поверхні шляхів, тротуарів, пішохідних доріжок без узгодження з комунальними службами, а також відведення стічних вод на тротуари, шляхи та інші місця, не передбачені технологією відводу стічних вод;

6.2.11 Забезпечувати виконання планових і аварійних робіт тільки за ордером, виданим у встановленому порядку, дотримуючись при цьому вимог та умов, зазначених в ордері;

6.2.12 Вживати заходів щодо запобігання винесенню автотранспортними засобами на дорожні об’єкти сипучих матеріалів і розчинів, а також засміченню вулиць внаслідок переповнення кузовів матеріалами, пошкодження тари, розвіювання безтарних вантажів, руху з незакріпленим вантажем; не допускати забруднення або запилення повітря.

6.2.13 Не допускати накопичення будівельного сміття на будівельних майданчиках та прилеглих до них територіях, забезпечувати виконання заходів із запобігання пилоутворення на територіях об’єктів, не допускати відкачування та виливання води на проїжджу частину вулиць, тротуари, у водойми.

6.2.14 Відшкодовувати збитки та іншу шкоду, заподіяну внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою та охорони навколишнього природного середовища, в порядку та розмірах, установлених законодавством України.

7. Вимоги до утримання зелених насаджень на об'єктах благоустрою загального користування .

Утримання зелених насаджень у місті здійснюється відповідно до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006р. №105.

Проведення робіт по озелененню та видаленню зелених насаджень загального користування на міських територіях здійснюється тільки за умови погодження в управлінні житлово-комунального господарства Охтирської міської ради.

8. Утримання будинків, будівель і споруд інженерного захисту територій

Утримання будинків, будівель і споруд інженерного захисту територій здійснюється у відповідності з наступними вимогами:

8.1 Утримання та благоустрій прибудинкової території багатоквартирного житлового будинку, належних до нього будівель, споруд проводиться балансоутримувачем цього будинку, або підприємством, установою, організацією, з якими балансоутримувачем укладено відповідний договір з утримання та благоустрою прибудинкової території.

8.2 Благоустрій присадибної ділянки проводиться її власником або користувачем цієї ділянки.

8.3 Власник, або користувач присадибної ділянки може на умовах договору, укладеного з управлінням житлово-комунального господарства, забезпечувати належне утримання території загального користування, прилеглої до його присадибної ділянки.

8.4 Благоустрій присадибної ділянки, на якій розміщені житлові будинки, господарські будівлі та споруди, що в порядку, визначеному законодавством, взяті на облік, як безхазяйні, або передані до комунальної власності, здійснюється управлінням житлово-комунального господарства Охтирської міської ради.

8.5 Утримання споруд інженерного захисту території здійснюється його балансоутримувачем, відповідно до вимог законодавства.

9. Вимоги до санітарного очищення території.

Керівники установ, організацій, підприємств усіх форм власності, мешканці міста зобов'язані:

9.1 Не допускати накопичення будівельного сміття на міських територіях, будівельних майданчиках та прилеглих до них територіях, забезпечувати виконання заходів з запобігання пилоутворення на територіях об’єктів, не допускати відкачування та виливання води на проїжджу частину вулиць, тротуари, у водойми.

9.2 Укладати договори на вивезення твердих побутових відходів з підприємствами, що мають відповідні ліцензії та спецтехніку на виконання робіт по вивозу ТПВ. Дані підприємства зобов’язані розробити схеми маршрутів, влаштувати контейнерні майданчики, розробити графіки вивозу сміття та прибирання майданчиків. Роботи з вивезення твердих побутових відходів можуть здійснюватися і за окремими заявками.

9.3 Забезпечувати розміщення контейнерів, урн для збору сміття та твердих побутових відходів у спеціально визначених місцях, утримання їх в належному санітарно-технічному стані, згідно з санітарними нормами і правилами.

10. Інші вимоги, передбачені цим та іншими законами .

Керівники підприємств, установ, організацій, мешканці міста повинні:

10.1 Своєчасно і якісно усувати недоліки в утриманні території, будівель, споруд, обладнання, малих архітектурних форм, рекламоносіїв, елементів зовнішнього благоустрою.

10.2 Забезпечувати щорічні планові та, в разі стихійного лиха, позапланові обстеження відповідних територій, будівель і споруд та засвідчувати проведені обстеження відповідними актами.

10.3 Оголошення та інформаційно-агітаційні плакати, рекламу, листівки тощо наклеювати тільки у спеціально визначених для цього місцях, за наявності відповідних дозволів та погоджень;

10.4 Не робити написи, малюнки на стінах будинків, спорудах, парканах, тротуарах, шляхах, набережних тощо;

10.5 Здійснювати очищення дахів від снігу та криг з обов'язковим встановленням тимчасових огорож, прилеглих до будівель і споруд територій;

10.6 Під час проведення культурно-масових та політичних заходів їх організатори зобов’язані забезпечити порядок і чистоту на території під час та після проведення заходів з обов'язковим укладенням угод на прибирання задіяних територій.

10.7 Дотримуватись тиші на територіях житлових районів, лікарень, на вулицях, у громадських місцях, будинках, гуртожитках з 2300 години до 700 години. В цей період забороняється шуміти, кричати, співати, грати на музичних інструментах та здійснювати інші дії, які порушують спокій громадян, крім випадків, які визначаються окремими рішеннями виконкому міської ради.

10.8 Не допускати паління цигарок в громадських місцях.

11. Перелік установлених законом обмежень (обтяжень) на використання
земельних ділянок об'єктів благоустрою
.

На об'єктах благоустрою забороняється:

11.1 Виконувати земляні, будівельні та інші роботи без дозволу, виданого в установленому законодавством порядку, пошкоджувати тверде покриття доріг та тротуарів під час проведення робіт, самовільно втручатись в інженерні мережі міста;

11.2. Самовільно влаштовувати городи, створювати, пошкоджувати та знищувати газони, самовільно висаджувати та знищувати дерева, кущі, якщо таке не передбачається проектом благоустрою і суперечить будівельним нормам і правилам;

11.3. Вивозити і звалювати в невідведених для цього місцях відходи, траву, гілки, деревину, листя, сніг, не допускати забруднення земель вигрібною каналізацією (влаштовувати негерметичні вигрібні ями);

11.4 Складувати будівельні матеріали, конструкції, обладнання за межами будівельних майданчиків;

11.5 Встановлювати технічні засоби регулювання дорожнього руху без погодження другого міжрайонного відділення державної автомобільної інспекції УМВС України в Сумській області;

11.6 Випасати худобу, вигулювати та дресирувати тварин у невідведених для цього місцях, зривати квіти;

11.7 Заправляти, ремонтувати автотранспортні засоби і механізми на прибудинкових територіях, газонах, берегах річок і заток, озер, пішохідних доріжках, тротуарах, у парках та скверах тощо, а також їздити автотранспортом по тротуарах, пішохідних доріжках, газонах, зелених зонах міста та паркуватися на них;

11.8 Захаращувати території матеріалами, конструкціями, сміттям, побутовими відходами, відходами виробництва, накопиченнями снігу та криги тощо;

11.9 Вивозити та звалювати сміття, будівельні, побутові, харчові відходи, відходи виробництва, траву, гілля, деревину, листя, сніг у не відведених для цього місцях та влаштовувати стихійні звалища;

11.10 Використовувати не за призначенням контейнери для збору сміття та твердих побутових відходів;

11.11 Забруднювати, самовільно змінювати межі прибережної смуги водних об’єктів при виконанні будівельних та ремонтних робіт;

11.12 Залишати автотранспортні засоби, механізми на внутрішньоквартальних проїздах або переобладнувати їх у спосіб, що заважає проїзду спеціальних машин швидкої допомоги, пожежної, прибиральної та аварійної техніки, а також влаштовувати постійні стоянки службового, приватного, вантажного і пасажирського транспорту на прибудинкових територіях, прилеглих територіях до гаражів, автостоянок тощо;

11.13 Розпалювати багаття, спалювати сміття, листя, гілки та відходи виробництва тощо;

11.14 Кидати сміття, недопалки, папір, тару тощо на вулицях, площах, парках, інших громадських місцях, а також спалювати сміття у контейнерах і урнах;

11.15 Самовільно встановлювати точки торгівлі з лотків, автомобілів, причепів, столиків, візків у не відведених для цього місцях та без наявності відповідного дозволу;

11.16 Витрушувати одяг, білизну, ковдри тощо, виливати рідину, кидати предмети з балконів, лоджій, вікон та сходів будинку;

11.17 Самовільне підключення до електромережі зовнішнього освітлення та споживання електроенергії без приладів обліку, пошкодження приладів обліку, розукомплектування та пошкодження об’єктів зовнішнього освітлення, створення перешкод при виконанні робіт, пов'язаних з обслуговуванням об'єктів зовнішнього освітлення, порушення правил охорони електромереж зовнішнього освітлення.

12. Здійснення контролю за виконанням Правил

Контроль за виконанням даних Правил покласти на управління житлово-комунального господарства Охтирської міської ради.

13. Відповідальність громадян та юридичних осіб за порушення Правил

За порушення Правил благоустрою території міста Охтирка порушники несуть відповідальність згідно зі ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Секретар міської ради В. І. Попович

 

����������� 

 
#3 чужак 01.07.2011 13:00
конкретики маловато?!)
 
 
#2 чужак 01.07.2011 12:59
:oops: конкретики маловато?!))
 
 
-1 #1 zzz 22.05.2007 20:01
предпринимателя м полная ТОРБА,опять властьимущие доить начнут...
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg