Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Голова Сумської облдержадміністрації Павло Качур прозвітував за 100 днів роботи
Голова Сумської облдержадміністрації Павло Качур прозвітував за 100 днів роботи Печать
Автор Редактор   
02.04.2007 г.

2 квітня на прес-конференції керівник області Павло Качур озвучив перші результати роботи обласної адміністрації та визначив рівень виконання Плану дій на 2007 рік, який було презентовано 5 лютого.
За словами голови ОДА, до місцевих бюджетів області за перший квартал поточного року очікується мобілізувати 157,5 млн. грн. власних і закріплених доходів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зростуть на 40,4 млн. грн. або 34,5 відсотка. Перевиконання контрольних показників Міністерства фінансів України забезпечать всі регіони області, понад план поступить 17,4 млн. гривень.

ImageГоворячи про соціальний захист в області, Павло Качур відзначив, що за рівнем охоплення субсидіями Сумщина посідає перше місце в Україні. За два перших місяці року близько 15% сімей мали змогу оформити субсидії. Показовим, на думку керівника області, є той факт, що на Сумщині створено Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги. До реєстру занесено 322,5 тис осіб.

Також голова облдержадміністрації відзначив, що середньомісячна заробітна плата у порівнянні з відповідним періодом минулого року зросла на 26,2%. Павло Качур наголосив на необхідності тримати показники заробітної плати у балансі з інфляційними процесами та повідомив, що видатки на заробітну плату з обласного бюджету профінансовані в повному обсязі, у області немає заборгованості по заробітній платі працівникам бюджетної сфери.

Окремо Павло Качур зупинився на розвитку агропромислового комплексу. З початку року до обробітку додатково залучено 68,8 тис.га ріллі, що становить 30,4% до очікуваного. На разі проводиться робота по оформленню договорів оренди землі на площі 61,7 тис.га. У структурі посівних площ передбачено збільшення кукурудзи на зерно – на 32,9 тис. га; ріпаку – на 21,1 тис. га. З початку року створено 7 обслуговуючих кооперативів, розроблено 91 план заходів по прибутковій діяльності сільгосппідприємств області.

Відновлюється робота підприємств області. Як повідомив голова облдержадміністрації, розроблено план санації ВАТ „Білопільський машинобудівний завод”. На ВАТ „Середино-Будський завод металургійного обладнання” розпочалася виробнича діяльність, підприємством укладено угоди на виготовлення 1000 тонн мостобудівельних конструкцій. Визначено пріоритетні напрямки пасажирського сполучення та узгоджено питання базування літаків авіа фірми „ TOP FLY ” для відновлення роботи ОКП „Аеропорт-Суми”. Також передбачена фінансова підтримка Сумського аеропорту з обласного бюджету в обсязі 200,0 тис. грн., з них 69,0 тис. гривень – на ремонт злітної смуги. Керівник області відзначив, що на Сумщині відновлюється торфовидобувна промисловість. Зокрема, з державного бюджету торфовидобувні підприємства області отримають 2,4 млн. грн. на технічне переоснащення та капітальний ремонт.

За словами Павла Качура, у першому кварталі 2007 року в області зареєстровано 45 малих підприємств та 1643 фізичних осіб-підприємців. Сприяє розвитку інвестиційної діяльності в області проект по виробництву стінового клінкеру ТОВ „Керамейа” (освоєно 5 млн. дол.США).Також розпочата робота по створенню у м.Суми підприємства спеціальної металургії. Містами і районами області підготовлено інформацію щодо експортного потенціалу 150-ти підприємств, які направлені до Держзовнішінформу для включення у видання "Експортери-імпортери України". Зовнішньоторговельний оборот області товарами та послугами у січні 2007 року склав 57 млн.дол.США. Сальдо зовнішньої торгівлі позитивне і складає 10,6 млн.дол.США.

Для підвищення якості обслуговування житлового фонду з початку року створено 15 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. 9 ОСББ перебувають у стадії оформлення. Розроблена програма навчання управителів будинків. Також визначено ряд об’єктів, що будуть реконструйовані за кредитні ресурси.

Очільник області повідомив про здобутки у розвитку мережі закладів освіти. З початку року відновлено роботу трьох дошкільних навчальних закладів у с.Грабовське (13 дітей), с.Бранцівка (14 дітей) Краснопільського району та с.Миколаївка (14 дітей) Сумського району. Створено пересувний багатопрофільний позашкільний навчальний заклад на базі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи талановитою молоддю. Протягом лютого-березня поточного року фахівці цього навчального закладу працювали в школах Недригайлівського та Буринського районів. У рамках створення обласного санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації дітей пільгових категорій капітально відремонтовано другий поверх лікувального корпусу санаторію-профілакторію «Ровесник». Удосконалюється матеріально-технічна база навчальних закладів.

Опікується область і зниженням малюкової смертності. Відкрито палати інтенсивної терапії новонароджених в пологовому будинку №1 м.Суми, збільшено ліжковий фонд відділення інтенсивної терапії новонароджених обласної дитячої клінічної лікарні до 9 ліжок. Для забезпечення якісної і доступної медичної допомоги сільським мешканцям реорганізовані 3 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини, відкрито 2 дільниці загальної практики. Забезпечено пересувними флюорографами 4 міжрайонні центри (Конотопську, Охтирську, Роменську та Шосткинську ЦРЛ), а комплектами медичного обладнання - 45 сільських лікарських амбулаторій та 51 фельдшерсько-акушерський пункт. У обласному центрі екстреної медичної допомоги обладнано реанімобіль для анестезіологічної бригади.

Говорячи про розвиток культури, Павло Качур відзначив мистецьку акцію „Професійні митці області – працівникам села”, якою вже охоплено понад 10 тисяч глядачів. За першій квартал 2007 року до сільських та селищних бібліотек надійшло 5,6 тис. примірників нової літератури. У бібліотеках області оголошено проведення акції „Подаруй сільській бібліотеці українську книгу”.

Розпочалася робота по облаштуванню десяти майданчиків для ігрових видів спорту із синтетичним покриттям та дев’яти майданчиків для загальної фізичної підготовки. На сьогодні одержані заявки від м.Суми, Білопільського, Охтирського, Великописарівського та Тростянецького районів.

Павло Качур звернувся також до теми становлення громадянського суспільства. Він відзначив конкурс проектів, розроблених молодіжними громадськими організаціями стосовно дітей, молоді, жінок та сімей. Участь у конкурсі взяли 30 громадських організацій області, які подали понад 80 проектів. Загалом на реалізацію своїх ідей молодіжні громадські організації отримають з обласного бюджету близько 280 тис. грн.

За словами керівника області, однозначної оцінки щодо виконання Плану дій усій облдержадміністрації дати не можна, оскільки деякі управління спрацювали задовільно, деякі - незадовільно. Серед позитивних моментів голова відмітив процес зміни від формальної звітності чиновників до звітування на користь громади Сумщини. „Ми беремо до виконання показники, які цікавлять людей, а не задовольняють статистику”, - повідомив Павло Качур.

***

02.04.2007 Прес-служба Сумської ОДА
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg