Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow ВСЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД НАС САМИХ
ВСЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД НАС САМИХ Печать
Автор Город А   
22.11.2006 г.
Ті, хто урочисто присягали перед виборами служити громаді, неухильно дотримуватися Конституції, охороняти права, законні інтереси громади, сумлінно виконувати свої обов'язки - фактично самоусунулися від вирішення проблем громади. А проблема була, і існує на цей час - підвищення виконавчим комітетом Охтирської міської ради тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Тисяча мешканців звернулись до голови міської ради, депутатського корпусу, депутатської комісії з питань комунальної власності та житлово-комунального господарства, депутатської комісії з правової політики, управління і депутатської етики, Охтирської міжрайонної прокуратури Сумської області, директора ПП "СІБ" В.Володька з проханням пояснити економічне обгрунтування цін та механізм формування тарифів.

Кожен по-своєму надав роз'яснення з цього приводу. Міський голова дає пораду сплачувати за новими тарифами, що вона і робить, зрозуміло з яких причин.

Охтирська прокуратура дала відповідь - захистити свої права в суді. Депутатський корпус, за який ми з вами проголосували під час виборів, вирішив погодитись з рішенням виконкому, щодо погодження і затвердження нових тарифів. Оце народні обранці!!! У відставку за бездіяльність, безвідповідальність перед громадою таких депутатів. Громада дає владу, вона її й забирає. Директор ПП "СІБ" стосовно моїх звернень не надав жодної відповіді, порушує Закон України "Про звернення громадян".

Послухайте з якими гаслами та програмами йшли на вибори охтирські міські політичні партії, які зараз у міській раді.

"З чистою совістю і вмінням сприймати біль інших", - переконувала громадян партія "МИ". Соціалісти обіцяли нам покласти на себе відповідальність за те, як буде жити місто. Міська політична партія НСНУ гарантувала охтирчанам чесну народну владу, яка ефективно буде працювати і звітувати перед народом. Голова осередку БЮТ перед виборами заручивсь тим, що його кандидати в депутати - люди, які є патріотами міста, знаковими людьми і професіонали. Таких "професіоналів" прийшло до міської ради 14 чоловік. І що? Вони виборювали на сесіях наші з вами права? Пропонували зустрічі з громадою, стосовно дій виконкому? Навпаки. Погоджували рішення щодо затвердження тарифів. В передвиборчій програмі міський голова просила громаду ще раз довірити їй долю нашого міста та її команді для стабільного розвитку рідної Охтирки.

... Час пройшов. Стало відомо: хто є хто! Гасла й обіцянки кандидатів залишились на папері, а житлові проблеми, які були і ще стали гіршими вирішують самі утопаючі, тобто ми з вами. Правова допомога і захист населення від влади, стосовно тарифів, так і не надійшла, були лише відписки.

Люди були вимушені писати та шукати правди в Києві. Антимонопольний комітет України Сумського обласного територіального відділення надав рекомендації виконавчому комітету Охтирської міської ради щодо розробки порядку ухвалення рішень про зміну тарифів на житлово-комунальні послуги та оприлюднення інформації і відкритих слухань (лист від 23.10.2006 р. № 01-23/2356); приватному підприємству "СІБ" щодо припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що кваліфікується за п.2 ст.50 та ч.і ст.13 Закону України "Про захист економічної конкуренції" як зловживання монопольним становищем у вигляді ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умови снування значної конкуренції на ринку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та полягають в укладанні договорів "Про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій", положення яких не відповідають Типовому договору, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2006 року № 560.

Окрім цього, Антимонопольний комітет України повідомляє Охтирській міській раді, що відповідно до Закону України "Про ціни та ціноутворення", "Положення про Державну інспекцію з контролю за цінами" затвердженого постановою КМУ від 13.12.2000 року № 1819 спільного наказу Антимонопольного комітету України, контроль за додержанням органами виконавчої влади регульованих цін і тарифів, а також правомірність їх застосування здійснює Державна інспекція з контролю за цінами. На цей час ця комісія веде перевірку обгрунтованості тарифів ПП "СІБ" і про результати розгляду нам буде повідомлено. Інформація для повідомлення у мене вичерпана. На плаву ми ще залишаємось. Бо спасіння залежить лише від нас самих, у цьому я переконана.

Тетяна Макарова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg