Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Гаркавую увольняют
Гаркавую увольняют Печать
Автор Редактор   
17.11.2006 г.
Президент 15 ноября подписал указ о представлении на увольнение Нины Гаркавой с поста главы Сумской облгосадминистрации.
Публикуем указ президента, размещенный на официальном сайте главы державы:
Указ № 967/2006
Указом Президента України від 13 грудня 2005 року № 1742 на посаду голови Сумської обласної державної адміністрації було призначено ГАРКАВУ Ніну Миколаївну. 8 листопада 2006 року Н. Гаркава досягла граничного віку перебування на державній службі для жінок, визначеного статтею 23 Закону України «Про державну службу», що згідно з пунктом 3 частини першої статті 30 цього ж Закону є підставою для припинення державної служби.

Питання щодо продовження терміну перебування на державній службі щодо Н. Гаркавої в установленому порядку не вирішено.

Таким чином, Н. Гаркава продовжує перебувати на державній службі, виконувати відповідні посадові обов’язки на посаді голови місцевої державної адміністрації в порушення Закону України «Про державну службу».

Відповідно до частини четвертої статті 118 Конституції України звільнення з посад голів місцевих державних адміністрацій здійснюється Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України.

Однак всупереч Конституції України подання щодо звільнення Н. Гаркавої із займаної посади, незважаючи на вжиті за дорученням глави держави заходи щодо врегулювання цього питання, Кабінетом Міністрів України досі не внесено.

З метою забезпечення виконання Закону України «Про державну службу», статті 118 Конституції України, виходячи з норм статті 19 Конституції України, яка зобов’язує органи державної влади діяти на підставі та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, статті 113 Конституції України, за якою Кабінет Міністрів України керується у своїй діяльності Конституцією та законами України, прийнятими відповідно до них указами Президента України, пункту 1 статті 116 Конституції України, який покладає на Кабінет Міністрів України повноваження щодо забезпечення виконання Конституції і законів України, постановляю:

1. Кабінету Міністрів України внести у тижневий строк відповідно до статті 118 Конституції України подання щодо звільнення Н. Гаркавої з посади голови Сумської обласної державної адміністрації у зв’язку з досягненням граничного віку проходження державної служби.

2. Цей Указ набирає чинності з дня опублікування.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

15 листопада 2006 року

Ющенко назначил Гаркавую председателем администрации 13 декабря 2005 года. До этого область возглавлял нынешний губернатор Черниговщины Лаврик, а во времена Кучмы ею руководил Владимир Щербань, который в позапрошлу субботу вернулся в Украину и которому прокуратура до сих пор не предъявила обвинения.

Владислав Ивченко, "Данкор online"

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg