Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Приклад, гідний для наслідування
Приклад, гідний для наслідування Печать
Автор Город А   
10.11.2006 г.
Кінець жовтня - час, коли є можливість підбити підсумки виконання заходів з благоустрою міста, деяких цільових проектів, розроблених міськвиконкомом та комплексних і локальних робіт з благоустрою, що виконані завдяки мешканцям нашого міста.

За кошти спеціального фонду бюджету міста (він дає можливість виконання робіт тільки з утримання, капітального та поточного ремонтів доріг) проведені капітальні ремонти ділянок вулиць Менжинського та Батюка, поточний ремонт під час весняно-літнього періоду основних доріг, їх розмітка, а також ремонт бордюр центральної частини міста. В осінній період проведений (та продовжується зараз) поточний ремонт дорожнього покриття вулиць Батюка, Левченка, Петровського, Снайпера, Грабовського, Шевченка, Менжинського, Гоголя, Червоноармійської, провулку Якіра та інших вулиць і провулків міста. За рахунок цільової фінансової підтримки НГВУ "Охтирканафтогаз" проведено капітальний ремонт частини дорожнього полотна вул. Транспортної.

На жаль, будівництво нових доріг в 2006 році не проводилося. Пропозиції міськвиконкому щодо будівництва доріг з твердим покриттям за рахунок Державного бюджету були надані Сумській облдержадміністрації, але позитивного рішення ми не отримали.

У цьому році шість вулиць, а саме: Фрунзе, Менжинського, Пушкіна, Шевченка (окремі роботи будуть завершені після зрізу дерев), Червоноармійська, частина Гоголя (буде закінчено до кінця року) були оснащені більш енергоефективними світильниками зовнішнього освітлення. Слід зауважити, що розрахунок за спожиту електроенергію здійснюється за показниками зонних лічильників, які встановлені у ТП (теплопунк-тах) ще з 2005 року, за тарифом близько 6 коп. за кВт/год. Ця робота буде продовжена і в 2007 році відповідно до розроблених заходів та запланованих коштів міського бюджету. Пріоритет буде надано вулицям, де розташовані об'єкти освіти та охорони здоров'я.

За кошти міського бюджету, підприємств, установ та приватних підприємців міста виконані роботи з облаштування тротуарів декоративною плиткою по пров. Харківському, пл. Леніна, вул. Червоноармійській та інших. Завдяки комплексним проектам з благоустрою за кошти підприємців облаштовані зони відпочинку по вул. Шевченка, Жовтневій, Леніна, Фрунзе.

Слід зазначити, що в цьому році мали місце окремі цільові проекти. Так, за рахунок корпорації "Рошен" й підтримці міської ради, біля МЦКіД "Кнєжа" з'явився чудовий дитячий майданчик.

Результатом виконання цільової програми фінансової підтримки НГВУ "Охтирканафтогаз" є придбання вкрай необхідного місту нового телескопічного гідропідіймача для виконання робіт з благоустрою.

Підсумовуючи обсяг робіт з благоустрою, слід відзначити значний вклад таких підприємств та установ як ОУБР, НГВУ "Охтирканафтогаз", ВАТ "Нафтопроммаш", ОЦТТТ НГВУ БМП "Охтирбуд", управління праці та соціального захисту населення, відділу архітектури та містобудування міської ради, КП "Благоустрій", ДНЗ "Ластівка".

Приємно, що до цієї роботи долучаються і мешканці міста. Завітайте на подвір'я житлового будинку по вул. Червоноармійській, 4. Мешканці цього будинку власними руками завершили благоустрій двору: висадили квіти та дерева, виконали вертикальне планування території. Це, на мою думку, приклад, гідний для наслідування.

А. Вавенко, перший заступник міського голови

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg