Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Політика arrow Щербаня просят у Буша
Щербаня просят у Буша Печать
Автор Данкор   
13.06.2006 г.
Представители "Ночного дозора" и "Студенческого братства Сумщины" отправили письмо президенту Бушу в котором попросили его содействовать возвращению в Украину экс-губернатора Владимира Щербаня.

Аналогичные письма были направлены президенту Ющенко, Госдепартаменту США, украинским генпрокурору и главе МДВ. Всем им направлены заказные письма с уведомлением. На пресс-конференции 9 июня представители обоих общественных организаций сообщили, что также продолжили сбор подписей жителей Сум и области под требованием повернуть В.П. Щербаня, который сейчас находится в США, на родину.

Приводим текст письма:

Лист до Президента України В. Ющенко, до генерального прокурора України Медведько О.І, до міністра внутрішніх справ Луценко Ю.В, до президенту США Буша Д. і до Держдепартаменту США від ГІ «Нічний Дозор», СОМГО «Студентське братство Сумщини».

До Вас звертаються представники громади міста Суми та Сумської області, які обуренні ситуацією в справі екс-губернатора Сумської області Щербаня В.П. Ми пережили тиранію екс-губернатора В.П.Щербаня. Ми свідки протиправних дій проти студентів сумських вузів, які відбулися під час акції проти об`єднання трьох університетів міста Суми. Наскільки відомо громаді, прокуратура також підозрює пана Щербаня у порушеннях виборчих прав громадян під час виборів президента в 2004 році.

Пан Щербань на посаді губернатора області служив власним бізнес-інтересам, підприємства області та міста Суми були під постійною загрозою противоправного закриття, та переходу у руки „команди Щербаня”.

За час свого «правління» ця людина під своїм крилом створила цілу бізнес-імперію!

Після помаранчевої революції ми сподівалися, що винних притягнуть до відповідальності, але пан Щербань втік до США, заливши своїх прибічників: екс-мера м. Суми Омельченка і пані Крутушкину, які, до речі, перебувають в СІЗО.

З початку 2006 року ГІ «Нічний Дозор», СОМГО «Студентське братство Сумщини», СОМГО «Студентський рух супротиву» проводять акцію «Щербаня на нари». Під час цієї акції ми збирали підписи громадян під зверненням до депутатів Сумської обласної Ради з проханням дати згоду притягнути пана Щербаня до кримінальної відповідальності, як того просила прокуратура. Але депутати минулого скликання обласної Ради залишилися байдужими щодо волі народу і нашого до них звернення.

Після повідомлення у пресі, щодо прохання Щербаня В. П. не депортувати його на Україну, ми знову стали збирати підписи людей, які вважають, що пан Щербань повинен повернутися на Україну та предстати перед ЗАКОНОМ, який вже остаточно вирішить міру його відповідальності за низку правопорушень, у яких його підозрює прокуратура. Ми почали збір підписів жителів Сумської області, з вимогою повернути Щербаня на Україну і віддати його в руки правосуддя.

Ми вимагаємо від Вас прислухатись до думки громади і зробити все можливе, щоб повернути Щербаня на Україну і віддати його в руки правосуддя!  

Владислав Ивченко, "Данкор online"

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg