Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Нагороджено переможців огляду-конкурсу "Свята спадщина"
Нагороджено переможців огляду-конкурсу "Свята спадщина" Печать
Автор Прес-служба Сумської ОДА   
10.05.2006 г.
5 травня під час урочистої зустрічі керівництва облдержадміністрації та обласної ради з Героями Радянського Союзу, повними кавалерами Слави, ветеранами війни та ветеранським активом області було нагороджено переможців огляду-конкурсу “Свята спадщина” та конкурсу на кращу волонтерську організацію.

У цьому році в конкурсі “Свята спадщина” взяли участь 78 навчально-виховних закладів області. У ході огляду відкрито 48 нових музеїв. Значна екскурсійна, пошукова та громадська робота проводиться в містах Суми, Охтирка, Кролевець, Шостка, Тростянець, Глухів, Ромни, Лебединському, Роменському, Ямпільському, Липоводолинському районах.

Представлені музеї відзначаються змістовним матеріалом про ветеранів Великої Вітчизняної війни. З метою розширення пошукової роботи, розкриття долі конкретної людини в контексті історичних подій Великої Вітчизняної війни учнями загальноосвітніх шкіл області та професійно-технічних навчальних закладів проведено опитування місцевого  населення, свідків і жертв війни, колишніх партизанів та підпільників, остарбайтерів, ветеранів та учасників бойових дій.

Учні беруть участь у патріотичних акціях: “Збережемо пам’ять про подвиг”, “Вахта пам’яті”, “Пам’ятай минуле заради майбутнього”. Учителі історії України у шкільних музеях проводять уроки мужності на тему: “Пам’ятай, Україно, героїв своїх”. На базі музеїв проводяться також різноманітні конкурси, зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, виставки книг військово-патріотичної тематики.

З метою залучення учнівської та студентської молоді до надання допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни, іншим соціально-незахищеним категоріям громадян у навчально-виховних закладах Сумщини діють 1100 волонтерських організацій, де нараховується близько 10 тис. учнів. На конкурс волонтерських організацій представлено 68 кращих матеріалів від шкільних, а також професійно-технічних і вищих навчальних закладів.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg