Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ДЛЯ АГІТПУНКТІВ ВИБОРЧИХ ДІЛЬНИЦЬ
ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ДЛЯ АГІТПУНКТІВ ВИБОРЧИХ ДІЛЬНИЦЬ Печать
Автор Редактор   
15.03.2006 г.
Обслуговуючий персонал та особи залучені для роботи на агітпунктах і виборчих дільниць зобов'язані ознайомитись з даними правилами.
Відповідальність за забезпечення пожежної безпеки приміщень агітпунктів і виборчих дільниць несуть керівники підприємств і організацій, в будівлях яких розміщені агітпункти і виборчі дільниць.

На керівників цих об'єктів покладаються обов'язки по утриманню приміщень, як і будівель в цілому, в яких вони розміщені, в належному протипожежному стані, забезпеченню їх засобами пожежегасіння, а також своєчасному та повному виконання протипожежних заходів, викладених у приписах держпожнагляду.

Контроль за дотриманням правил пожежної безпеки в агітпунктах і виборчих дільницях покладається на завідуючих агітпунктами і виборчими дільницями, а при їх відсутності - на чергових по агітпунктах і виборчих дільницях.

Черговий по агітпункту чи виборчий дільниці при заступленні на чергування та в період чергування повинен перевіряти протипожежний стан приміщень, наявність придатність засобів пожежегасіння та зв'язку.

Слідкувати за дотриманням протипожежного режиму при експлуатації електрообладнання, освітлення, а також забезпечення установленого режиму паління. При виявлення недоліків необхідно приймати необхідні заходи по їх усуненню, а перед закриттям приміщень особисто оглянути їх протипожежний стан та забезпечити відключення електроспоживачів.

Місця установки та тип нагрівальних приладів, в тому числі для розігріву сургучу повинні узгоджуватись з органами держпожнагляду. Застосування відкритого вогню забороняється.

Демонстрація кіно-відеофільмів повинна узгоджуватись з пожежною охороною.

На період проведення на агітпунктах масових заходів для підтримання належного порядку повинні призначатись відповідальні особи.

ВИМОГИ ДО ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯ

Монтаж електропроводки повинен виконуватись кваліфікованими особами (електриками) в відповідності до вимог «Правил улаштування електроустановок». Електропроводка місцевого освітлення кабін для голосування повинна обладнуватись ізольованими електричними проводами, прокладка яких здійснюється по негорючим теплоізоляційним матеріалам. З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів мають здійснюватися за допомогою опресування, зварювання і паяння, або затискачів (гвинтових, болтових тощо). Не дозволяється прокладань проводів і кабелів (за винятком тих, що прокладаються в металевих трубах) безпосередньо по металевим панелям та плитах з полімерними утеплювачами при прокладенні електропроводів (кабелю) з оболонками з горючих матеріалів відстань від них до горючих основ (конструкцій деталей) повинна становити не менше 0,01 м. Електропроводка для ілюмінацій та кабін для голосування повинна мати самостійний вимикач із відповідним електричним захистом.

ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЕЛЕКТРОУСТАНОВОК ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою ізоляцією, або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, залишення під напругою кабелів та проводів з неізольованими струмопровідними жилами;

- застосування саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам Правил улаштування електроустановок", що пред'являються до переносних електропроводок;

- користуватись пошкодженими розетками, відгалужувальними та з'єднувальними коробками, вимикачами та іншими електроприладами, а також лампами, скло яких має сліди затемнення або випадання;

- застосовувати в приміщеннях агітпунктів і виборчих дільниць нестандартне (саморобне) електронагрівальне обладнання;

- застосовування для електромереж радіо-та телефонних проводів.

ВИМОГИ ДО ЕВАКУАЦІЙНИХ ШЛЯХІВ ТА ВИХОДІВ

- евакуаційні шляхи і виходи повинні утримуватися вільними, нічім не захаращуватись;

- у приміщенні, яке має один евакуаційний вихід, дозволяється одночасно розміщати (перебування) не більше 50-ти осіб;

- при наявності людей у приміщенні двері евакуаційних виходів можуть замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються;

- на випадок відключення електроенергії обслуговуючий персонал будівель, де знаходяться виборчі дільниці повинен мати електричні ліхтарі.

Пристосовані під виборчі дільниці приміщення повинні бути забезпечені вогнегасниками з розрахунку на кожні 100 м кв. площі пола, але не менше одного вогнегасника на кожне окреме приміщення.

Пожежні крани повинні бути справними і обладнані пожежними рукавами та стволами.

Біля телефонного апарату повинна бути табличка: Про пожежу сповіщайте по телефону - 01 або 2-31-01".

У РАЗІ ВИНИКНЕННЯ ПОЖЕЖІ (ОЗНАК ГОРІННЯ) НЕОБХІДНО:

- негайно зателефонувати в пожежну охорону. При цьому назвати адресу об'єкту, місце виникнення пожежі,

- вказати кількість поверхів будівлі, установку на пожежі, наявність людей,

- вжити заходи до евакуації людей, гасіння пожежі та збереження матеріальних цінностей.

Служба державного пожежного нагляду м.Охтирка та району

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg