Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Про роботу правоохоронців Охтирщини з питань протидії злочинності в умовах війни
Про роботу правоохоронців Охтирщини з питань протидії злочинності в умовах війни Печать
Автор Админ   
30.09.2022 г.



Брифінг щодо роботи правоохоронних органів Охтирського району з питань протидії злочинності в умовах воєнного стану

Правоохоронцями Охтирщини забезпечено належне виконання покладених функцій, а реалізовані практичні заходи сприяли захисту конституційних прав громадян та інтересів держави, зміцненню законності та правопорядку в регіоні

В результаті початку 24.02.2022 повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, протидія воєнним кримінальним правопорушенням та їх документування є найважливішим пріоритетним напрямом діяльності усіх правоохоронних органів.

У провадженні слідчих територіальних підрозділів поліції перебуває більше 120 кримінальних проваджень про воєнні злочини. За результатами їх розслідування повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого 

ч. 1 ст. 438 КК України, командиру військового підрозділу, полковнику  збройних сил російської федерації, який надав злочинний наказ підлеглим військовослужбовцям знищити артилерійським вогнем ряд населених пунктів Охтирського району. Внаслідок цього, повністю знищено та пошкоджено 23 домогосподарства та 2 адміністративні будівлі , а також 8 транспортних засобів мирних мешканців.  

Також, в іншому кримінальному провадженні  повідомлено про підозру командиру відділення збройних сил рф, який під час окупації м.Тростянець, перебуваючи на блокпосту, погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї, незаконно заволодів мобільними телефонами та грошовими коштами 3 цивільних осіб. 

Правоохоронними органами активізовано роботу щодо протидії колабораційній діяльності та щодо виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України. До суду спрямовано вісім обвинувальних актів про злочини даної категорії, ще одному кримінальному провадженні повідомлено про підозру у вчиненні державної зради.

У поточному році працівниками Охтирської окружної прокуратури направлено до суду ряд кримінальних провадженнях на пріоритетних напрямках.

Зокрема, у січні до суду спрямовано обвинувальний акт стосовно керівника одного із лісогосподарських підприємств Охтирського району за ч.2 ст.364, ч.4 ст.246 КК України, який організував незаконну рубку деревини, внаслідок чого завдав збитків на суму більше 700 тис.грн. 

Також скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника УКБ та ЖКГ Охтирської міської ради за ч.2 ст.367 КК України, який безпідставно передав в безоплатне користування Товариству з обмеженою відповідальності 12 центральних теплових пунктів та основних засобів, унаслідок чого місцевий бюджет не отримав надходження в загальній сумі близько 2,5 млн. грн.        

Всього  скеровано до суду 12 кримінальних проваджень про корупційні злочини, 6 про злочини у бюджетній системі, 9 у сфері екології, 6 – у земельній системі.

Загалом в поточному році підрозділами Охтирського РВП ГУНП в Сумській області зареєстровано 692 кримінальні провадження, з них 372 кримінальні провадження про тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Повідомлено про підозру у скоєнні різного роду кримінальних правопорушень 394 особам, з них взято під варту на стадії досудового розслідування 36 осіб та до 16 застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту, до однієї особи застосовано поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають її небезпечну поведінку.

 

За інформацією керівника Охтирської окружної прокуратури 

О.В. Язикова та начальника Охтирського РВП ГУНП в Сумській області 

Р.В. Кладька


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg