Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Тростянецька колаборантка відбулася умовним строком
Тростянецька колаборантка відбулася умовним строком Печать
Автор Админ   
29.09.2022 г.



Пенсіонерку із Тростянця визнали винною у підтримці збройної агресії рф.

За версією прокуратури обвинувачена розповсюджувала публікації в Інтернеті, котрі дискредитували ЗСУ. 

"У період часу з 16.03.22 року по 25.08.22 за допомогою власного ноутбуку, перебуваючи вдома в Тростянці заходила до російської соціальної мережі "Однокласники", де остання зареєстрована за ніком та профілем, зазначеним в обвинувальному акті, та постила й розповсюджувала публікації, які дискредитують Збройні Сили України, а також публікації у підтримку дій Російської Федерації та бойовиків терористичних утворень так званих ДНР та ЛНР", - повідомив в Тростянецькому суді прокурор Дмитро Заяц.

Обвинувачена підписала угоду про визнання винуватості. У суді ж просила віддати їй конфіскований ноутбук, бо це – подарунок її покійного сина. Після півгодинної перерви суд постановив визнати жінку винною у пред’явленому обвинуваченні та призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі без конфіскації майна. Її ноутбук конфіскували як знаряддя злочину, пише Суспільне Суми .

"На підставі ст. 75 ККУ звільнити обвинувачену від відбування призначеного покарання з випробувальним іспитовим строком тривалістю один рік. Покласти на обов’язки періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого з питань пробації, повідомляти уповноваженого з питань пробації про зміну місця проживання", - постановила головна суддя Марина Щербаченко.

Захисник обвинуваченої Олександр Борика сказав, що рішенням суду задоволений. "Угоду суд затвердив. Для нашої сторони це цілком прийнятно і влаштовує", - повідомив чоловік.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg