Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow У Тростянці збудують мобільну лікарню
У Тростянці збудують мобільну лікарню Печать
Автор Админ   
23.09.2022 г.



Німеччина допоможе Тростянцю побудувати мобільну лікарню, а також надасть суттєву допомогу з обладнанням для соціальної інфраструктури

Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ Ukraine в рамках Програма GIZ: Perspectives for Eastern Ukraine вчора підписало Меморандум з Тростянецькою громадою Сумської області щодо будівництва і оснащення медичним обладнанням Мобільної лікарні, яка на кілька років забезпечувати потреби Тростянецької міської лікарні, поки йтимуть ремонтні роботи основного медичного корпусу.

Будівництво буде реалізовано в рамках проєкту "Спеціальна програма підтримки України", який фінансується Федеральним урядом Німеччини та впроваджується компанією GIZ.

Двоповерховий модульний блок буде виготовлений у Німеччині площею біля 800 кв.м., в якому працюватимуть кабінети офтальмолога, отоларинголога, гінеколога, хірурга, оснащені всім необхідним обладнанням. Відкриються кабінети функціональної діагностики, оснащені ЕКГ, ЕЕГ, УЗД, відеогастроскопом, відеоколоноскопом, відеобронхоскопом, кабінет фізіотерапії.

Протягом наступних двох місяців також планується поставка до Тростянецької громади додаткове медичне обладнання, електрогенератори забезпечення лікарні та інших об'єктів соціальної інфраструктури, сонячні станції та портативні зарядні пристрої, станцію водної очистки та ряд IT-обладнання. Це дуже суттєва допомога від німецьких платників податків, яка допоможе якомога швидше пережити важкий період втрат та руйнувань, і впевнено планувати майбутній розвиток громади.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg