Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирська міськрада долучилась до вирішення проблеми безпритульних тварин
Охтирська міськрада долучилась до вирішення проблеми безпритульних тварин Печать
Автор Админ   
15.09.2022 г.

 

В Охтирці розпочала роботу ГО "ЗооКонтроль Україна" (м. Харків). 

Фахівці проводять стерилізацію безпритульних тварин, чіпування та вакцинацію від сказу. 

Між управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради та харківською ГО «ЗооКонтроль» укладений договір про надання послуг з регулювання чисельності безпритульних тварин на суму 100 тисяч 800 гривень із розрахунку 2800 гривень за одиницю. 

З 12 вересня спеціалісти організації, яка має доброчесну репутацію та позитивні відгуки, розпочали свою роботу в Охтирці – вони відловлюють, стерилізують і чіпують безпритульних собак. Загалом передбачається провести стерилізацію шляхом оваріогістероктомії 36 чотирилапих безхатьків. 

Це сучасний метод стерилізації, який лікар-ветеринар ГО «ЗооКонтроль» Олександр ЯРЕМЕНКО проводить із застосуванням коагулятора майже безкровно. Шовний матеріал використовується розсмоктуючий, а зовнішній шов має косметичний вигляд. 

«Перед тим, як провести операцію, здійснюємо первинний огляд, - розповідає Олександр ЯРЕМЕНКО. – Після операції ще деякий час спостерігаємо за станом собаки, і якщо все гаразд – відпускаємо на волю».

Послуги ГО «ЗооКонтроль» включають: виїзд бригади відлову тварин, відлов, транспортування, карантинне утримання, біостерилізацію, післяопераційне утримання, кліпсування, щеплення проти сказу, повернення на місце відлову безпритульних тварин.

У результаті тварини стають менш агресивними, виключена можливість їх подальшого розмноження.

Нагадаємо. В бюджеті міської ради були передбачені кошти на програму регулювання чисельності безпритульних тварин. Нажаль, договір уклали тільки в вересні, коли безпритульних тварин стало набагато більше. До цього часу проблеми зі стерілізацією, годуванням, лікуванням тваринок-безхатьків вирішували тільки волонтери. 
ImageImageImage 
 
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg