Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Що зміниться в процедурі реєстрації авто найближчим часом
Що зміниться в процедурі реєстрації авто найближчим часом Печать
Автор Админ   
14.09.2022 г.



Цифрова держава, яка ефективно працює у воєнний час — це те, що сьогодні виділяє нас у світі. Ми будуємо країну, яка стає сервісом. Країну, яка незважаючи на війну продовжує розвиватися і підтримувати своїх громадян.

Перший крок у діджиталізації послуги реєстрації або перереєстрації транспортних засобів — виокремлення огляду фахівців експертної служби МВС із процедури в сервісному центрі МВС. Про це йшлося на робочій зустрічі начальника Головного сервісного центру МВС Миколи Рудика та директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Сергія Кримчука.

Основною темою стало нововведення, яке планується найближчим часом і кроки, які плануємо реалізувати. Серед законотворчих ініціатив, які перебувають на розгляді, є спрощення процедури реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.

Про що йдеться? Зараз огляд експертів є частиною послуги реєстрації авто. Відбувається він поряд із будівлею сервісного центру МВС.

Планується, що спочатку проводитиметься дослідження у фахівців експертної служби МВС, до укладання договору купівлі-продажу. Після цього майбутні власники обиратимуть будь-який зручний сервісний центр МВС щоб зареєструвати авто, мотоцикл тощо. Якщо зараз ця процедура займає 1,5-2 години, то після змін відвідувачі сервісного центру МВС витрачатимуть до 30 хвилин. Також у майбутньому це дозволить замовляти послуги реєстрації через веб-застосунки.

«Діяльність Головного сервісного центру МВС має бути ефективною і орієнтованою на клієнтів. Зміни — це те, що рухає нас у цифрове майбутнє», — зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Перенесення більшості державних послуг в онлайн-площину — є пріоритетною задачею сервісних центрів МВС. Це не тільки унеможливлює корупційну складову, але й прискорює час надання адміністративних послуг. Працюємо і далі заради побудови успішної цифрової держави.

На зустрічі разом з керівниками управлінь була акцентована увага також на основних робочих питаннях поточної діяльності. Останнім часом почастішали випадки, коли до реєстрації в Україні потрапляють проблемні авто, зокрема, ввезені з-за кордону. У результаті досліджень транспортних засобів фахівцями експертної служби МВС зафіксовано десятки фактів зміни ідентифікаційного номера кузова або мотора. Тому вкотре закликали громадян бути особливо уважними при перевірці vin-коду.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg