Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow 71-річна жителька Тростянця отримала подарунок від добробатівців
71-річна жителька Тростянця отримала подарунок від добробатівців Печать
Автор Админ   
01.09.2022 г.



Громадський рух «Добробат» разом із представниками ДСНС та Сумської ОВА знову працював в Тростянці. 

Цього разу волонтери розбирали завали двох приватних садиб. А це привезли з собою холодильник, його подарували 71-річній Ніні Андріївні, яка під час окупації міста втратила рідний дім.

«Від артобстрілу мій будинок згорів повністю. Залишилося лише сміття та попелище. Дивом вилізла з пожежі й витягнула брата. Як згадаю, так і зараз страшно. Дім горить, а на вулиці стріляють, − розповіла вона добробатівцям. − Викинути із горілого будинку не могли ні речей, ні техніки. Не знаю, як ми живими вибрались. Брат помер через кілька днів, серце не витримало. Залишилась я і пес».

Погорілицю прихистили у себе сусіди. У них вона прожила два місяці. Люди, з якими жила на вулиці, допомагали речами, грошима, продуктів давали.

З перших днів роботи у Тростянці добробатівці взяли шефство над Ніною Андріївною. Вони не лише розібрали завали її будинку, а й вирішили допомогти добрій жіночці, яка, попри те, що сама проживала в літній кухні, пригощала волонтерів смачними пиріжками. 

Добробатівці забезпечили Ніну Андріївну продуктами, зібрали для неї речі, необхідні на осінь, зиму − від взуття до верхнього одягу. А цього разу привезли їй холодильник, що був у користуванні в у родині волонтерки Катерини Мисенгевич з Бездрика. 

«Я дякую усім небайдужим людям, які допомагали мені. Але особливо вдячна моїм дорогим добробатикам, − говорила жінка. − Вони причепурили моє подвір’я. Хоч будинку немає, але немає і руїн, які нагадують про ті страшні дні. Вони привезли холодильник і тепер я вже буду собі хазяйка».



На зиму Ніна Андріївна перебереться в будинок, який колись давно будували її батьки, бо в літній кухні взимку буде холодно. А на весну знову додому − на рідне подвір’я. Там її улюблений ліс, луг − усе миле серцю. 

 Як і всі жителі Сумщини, Ніна Андріївна мріє про мир: «Чекаю миру! Так уже набридли ті рашисти. Я б їх сама перестріляла, нелюдів. Вірю, що доживемо до миру, до голубого неба − без ворожих ракет».

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg