Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Ділки, перебуваючи в СІЗО, продавали неіснуючі товари
Ділки, перебуваючи в СІЗО, продавали неіснуючі товари Печать
Автор Админ   
30.08.2022 г.



Кіберполіція спільно зі слідчими та працівниками Сумського СІЗО викрили шахраїв, що торгували неіснуючими товарами

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області спільно зі слідчим відділом Сумського районного управління поліції та працівниками Сумського слідчого ізолятору, за процесуального керівництва прокуратури, викрили двох осіб, які перебуваючи під вартою в ДУ «Сумський слідчий ізолятор», вчиняли шахрайські дії відносно громадян України.

За даними слідства, з початку 2022 року зловмисники здійснювали публікацію оголошень щодо продажу неіснуючих товарів на торгівельних Інтернет-майданчиках. В подальшому під час спілкування у месенджерах, зловмисники переконували потенційних покупців здійснювати повну передоплату. А отримавши гроші, блокували клієнтів.

У ході обшуку в камері засуджених поліцейські знайшли та вилучили мобільні телефони, що містили докази причетності до правопорушення. Загальна сума грошей, що вдалося заробити чоловікам складає 11 тис. грн.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури вже оголосили зловмисникам про підозру за ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Сумської області


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg