Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Без глядачів за закритими воротами пройшов турнір реконструкторів в Тростянці
Без глядачів за закритими воротами пройшов турнір реконструкторів в Тростянці Печать
Автор Админ   
29.08.2022 г.



Клуби історичної реконструкції та середньовічного бою провели тренувальний турнір у Тростянці 

Десять років поспіль у Тростянці, в стінах Круглого двору, проходив міжнародний фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття», який збирав шанувальників лицарських боїв з усієї України. 

На превеликий жаль, війна докорінно змінила наше життя. Сьогодні в Тростянці проведення публічних заходів під забороною. Тому учасники українських клубів історичної реконструкції, які завітали до Тростянця, провели тренувальний волонтерський турнір без глядачів, при закритих воротах Круглого двору. 

Відшліфувавши свою бойову майстерність, реконструктори планують проводити показові турніри в містах, де не ведуться бойові дії, й зібрані кошти направляти на підтримку Збройних Сил України. 

Спортсмени-реконструктори прибули на турнір до Тростянця з Дніпра, Харкова, Києва та Кременчука. Організатором цього волонтерського заходу став Сергей Риттер, який з перших років існування фестивалю «Стара фортеця. Подорож крізь століття» опікується головними питаннями щодо його проведення. 



Подяки Тростянецької міської ради міський голова вручив учасникам змагань - клубам історичної реконструкції та середньовічного бою: «Шарухань», КІР "Князь Суми" , Клуб середньовічного бою та історичного фехтування "Ritter" , HEMA Guild of Duel Fencing .


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg