Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Охтирщині судитимуть 16-річного підлітка за серію крадіжок
На Охтирщині судитимуть 16-річного підлітка за серію крадіжок Печать
Автор Админ   
15.08.2022 г.



Охтирськими слідчими закінчено досудове розслідування відносно неповнолітнього та його старшого спільника, які вчинили низку крадіжок

Слідчі Охтирського районного відділу поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, завершили досудове розслідування по кримінальному провадженню та скерували обвинувальний акт до суду.

В ході досудового розслідування встановлено, що в кінці вересня минулого року 16-річний мешканець одного із сіл Охтирського району разом із своїм 25-річним односельчанином, пошкодивши вікно, проникли до складського приміщення. Звідти викрали кутову шліфувальну машинку, зварювальний апарат, ланцюгову електропилу, електричну дриль та набір ключів. 

Продовжуючи свої злочинні дії, неповнолітній обвинувачений в кінці грудня того ж року, ввечері, йдучи вулицею, побачив біля одного із домоволодінь бензопилу. Повертаючись через декілька хвилин назад, помітив, що вона знаходиться на тому ж місці, тож вирішив прихопити її собі. 

Згодом, не зупиняючись на вчиненому, хлопець проник до горища домоволодіння свого знайомого. Звідти викрав металошукач, який спочатку заховав на території домоволодіння потерпілого, а вже наступного дня повернувся та довів злочин до кінця, заволодівши чужим майном.

Вже на початку цього року зловмисники, шляхом злому навісного замка вхідних дверей, проникли до приміщення аптеки, звідки викрали медичні препарати більше ніж на 4 000 гривень.

Ще один факт мав місце в лютому поточного року в нічний час. Тоді зловмисники проникли до магазину продовольчих товарів. Звідки викрали товар на суму більше 6000 гривень. Серед викраденого: туристичні та побітові ліхтарі, електричний насос, близько 2000 метрів електричного дроту, рибацьке приладдя тощо. 

В подальшому викраденим майном розпорядилися на власний розсуд.

В ході проведення досудового розслідування правоохоронці встановили, що один із зловмисників є неосудною особою, тому відносно нього було складено та направлено клопотання про примусове лікування.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування по кримінальному провадженню та скерували обвинувальний акт до суду. Тепер неповнолітній правопорушник, згідно ч. 2 та ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України постане перед судом. За вчинене йому може загрожувати позбавлення волі на строк до шести років.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg