Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Міністр освіти перевірив, як навчальні заклади Сумщини готуються до навчального року
Міністр освіти перевірив, як навчальні заклади Сумщини готуються до навчального року Печать
Автор Админ   
05.08.2022 г.



В рамках робочих  поїздок до регіонів  міністр освіти Сергій Шкарлет побував на Сумщині.

Він оглянув пошкоджені заклади освіти, гуртожиток, у якому проводяться ремонтні роботи для забезпечення проживання студентів із пошкоджених коледжів, а також низку захисних споруд у школах.

Під час наради з начальником ОВА Дмитром Живицьким, міським головою Олександром Лисенком, директором департаменту освіти і науки ОВА, представниками ДСНС і Нацполіції обговорили безпекову ситуацію в регіоні та підготовку до початку навчального року закладів освіти всіх типів в умовах воєнного стану. 

Безпека учасників освітнього процесу була, є й буде на першому місці.

В області активно триває робота комісій із перевірки захисних споруд у закладах освіти, проводяться навчання вчителів із надання першої медичної допомоги та обов'язково будуть проведені тренування для дітей і вчителів щодо дій під час сигналу «Повітряна тривога».

«Дистанційна освіта не може замінити очного навчання, тому спільно мусимо створити безпечні умови для офлайн-навчання. У разі неможливості впровадження традиційного формату, для залучення всіх дітей необхідно створити онлайн-класи. Для дітей, які вимушено переселилися, у регіоні вже створена дистанційна школа. 

Право на освіту жодної дитини не повинно бути порушено. Це стосується всіх дітей. Нагадаю, що для навчання за кордоном функціонує МУШ, що забезпечує навчання кожної української дитини», написав Шкарлет у своєму телеграм-каналі. 

Обговорили також питання роботи садочків, формати освітнього процесу у профтехах, коледжах і університетах, підготовку до опалювального сезону.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg