Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Жителька Охтирщини без примусу і погроз допомогала окупантам
Жителька Охтирщини без примусу і погроз допомогала окупантам Печать
Автор Админ   
04.08.2022 г.



Під час окупації готувала їжу для військових рф та співмешкала з одним із них – жительці с. Боромля повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Тростянецького відділу Охтирської окружної прокуратури 3 серпня 2022 року повідомлено про підозру 27-річній жительці с. Боромля за фактом передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення збройних сил російської федерації в Україну частина населених пунктів, у тому числі й с. Боромля Охтирського району, тривалий час перебували в окупації. Військові рф з метою контролю над захопленою територією на в’їздах та виїздах із села обладнали блокпости, а також ввели спеціальний режим переміщення місцевого населення.

З перших днів окупації с. Боромля підозрювана без будь-якого примусу та погроз налагодила контакт з військовими російської федерації, які розташувались у населеному пункті. Зокрема жінка готувала їм їжу, прала одяг тощо. При цьому, худобу для приготування їжі забирали з покинутих будинків. Більш того, підозрювана співмешкала з одним із військових. Зі слів жінки, він обіцяв забрати її з собою, однак потім втік.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції № 1 (м. Тростянець) Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg