Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Повітряна тривога: де укритись охтирчанам?
Повітряна тривога: де укритись охтирчанам? Печать
Автор Админ   
02.08.2022 г.



В комунальній власності Охтирки 6 укриттів.В якому стані укриття і що роблять для безпеки охтирчан?

Повітряна тривога! Всім в укриття!

Мабуть важко згадати дні, коли б ми, жителі м.Охтирка, не чули цю фразу хоча б раз на добу.

Тема укриттів стала ще більш актуальною в контексті питання про навчання дітей та можливість відкриття дитячих садочків.

До депутата Охтирської міської ради Григорія Володимировича Довгаля звернулись кілька жителів міста з проханням пояснити, які ж укриття в місті придатні для знаходження людей і хто має наводити лад в них.

Довгаль звернувся до голови депутатської постійної комісії з питань комунальної власності Олега Погорєлова і 29 липня відбулось засідання.

Крім питання стану укриттів на комісії розглянули ще кілька дуже важливих питань, але про них напишемо окремо.

Спеціаліст відділу взаємодії з правохоронними органами та надзвичайних ситуацій доповідала про результати проведених обстежень існуючих в місті укриттів та споруд.

За інформацією чиновниці, в комунальній власності знаходиться 6 укриттів за адресами: вул.Армійська 4, вул.Незалежності 19 , вул. Батюка 7, пров.Дачний 4, вул. Ярославського 3, вул.Незалежності 8. Одне укриття вже зруйноване під час авіудару ( вул.Незалежності 8), а інші 5 укриттів знаходяться в жахливому стані. Привести до нормального стану реально, за словами доповідачки, лише два укриття – там, де знаходиться банк, і неподалік пивзаводу.

В міській раді вже багато разів пояснювали, що відповідальний за стан укриттів балансоутримувач. Балансоутримувачем 5 вцілілих, але жахливих укриттів,є виконком Охтирської міської ради.

На питання депутата Довгаля, що конкретно можна зробити для укриттів комунальної власності, конкретної відповіді не прозвучало. Укриття робити потрібно, а гроші виділяти на це не можна.

Міський голова запропонував придбати вапно для побілки, лампочки, але навіть з цим чиновникам потрібно розібратись, як це зробити. Депутата Погорєлова і начальника УКБ ЖКХ Бондаренка більше хвилювало, що у відремонтованих укриттях розкрадуть лампочки, лавочки, а закривати укриття не можна.

Про стан 75 найпростіших укриттів в міській раді пообіцяли розказати наступного разу, але стає зрозумілим одне – хочеш зробити нормально, роби це сам. 

До речі, на сайті Охтирської міськради розміщений перелік укриттів (https://okhtyrkamr.gov.ua/перелік-протирадіаційних-та-найпрос-2/).

Відео засідання можна подивитись на ютуб каналі OMVK. Коротенький уривок з засідання в нашій групі фейсбук Реальна Охтирка.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg