Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow «У війну найважче бачити заплакані очі дітей» - поліцейський міста-героя Охтирка Володимир Малікін
«У війну найважче бачити заплакані очі дітей» - поліцейський міста-героя Охтирка Володимир Малікін Печать
Автор Админ   
01.08.2022 г.



Майор поліції з самого початку повномасштабного вторгнення рф на територію України займався евакуацією цивільного населення, розвозив гуманітарну допомогу до окупованих територій, спільно з військовими затримав російського окупанта, який розстріляв пенсіонера.

«Окупанти прийшли в Охтирку 24 лютого. Я перебував на чергуванні. Вже після обіду в місті почалися активні бойові дії. Збройні сили та сили територіальної оборони вели бої на вулицях міста, розбивали ворожі колони.  Місто вже було оточене - і ми прийняли рішення об’єднатися зі Збройними силами. Прибули до командира і поступили до нього в підпорядкування. Ми забезпечували супровід людей, які виїжджали. Чоловіки залишалися боронити місто, а жінки з дітьми евакуйовувалися, залишаючи все, що в них було», - пригадує Володимир Малікін.

Для забезпечення безпеки працівники поліції організували спільні патрулі, виставили на вулицях блокпости, зробили пересувні маршрути спільно з теробороною. Крім цього, залучили служби таксі, активістів та громадськість для кращої взаємодії та збір інформації в єдиному центрі.

Поліцейський цілодобово був на службі, навіть не мав часу, щоби побачитися із сім’єю. Він надавав допомогу громадянам у евакуації та робив усе можливе, щоби зберегти життя кожного. У ті важкі дні співробітник Охтирського районного відділу поліції разом з колегами ходив по домівках, роз’яснював людям, як діяти у різних ситуаціях.

25 лютого був обстріляний артилерією та «градами» один із найбільших спальних районів міста. 

«Коли моя родина перебувала вдома, один зі снарядів прилетів на подвір’я біля балкона, вікна в помешканні були пошкоджені.  Але мою сім’ю це не злякало: вони вирішили залишитися зі мною – дружина, діти, батьки», - розповідає поліцейський.

За його словами, можна до всього призвичаїтися, але найважче бачити заплакані очі дітей: 

«Заплакані очі, перелякані… Ти бачиш, як діти стають дорослішими. Коли найбільше бажання у них  – мирне небо, а не якась іграшка чи цукерка».

Після звільнення Охтирки і Тростянця працівники поліції проводили пошукові заходи для затримання військових російської армії, які переховувалися у лісах і селах. І майору поліції Малікіну спільно з колегами вдалося затримати російського військовослужбовця Вадима Шишимаріна, який із автомата застрелив пенсіонера в селі Чупаховка – чоловік повертався додому на велосипеді і не ніс жодної загрози. Наразі суд уже виніс вирок росіянину, визнавши його винним у порушенні законів та звичаї війни: він отримав довічне позбавлення волі.

«Війна з російським агресором  показала дуже велику єдність українського народу як у місті, так і в країні в цілому. Тому я впевнений, що Україна переможе і ми неодмінно станемо великою та успішною державою», - це девіз роботи поліцейського, тож він разом із колегами щодня наближає нашу Перемогу. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg