Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Грошову компенсацію «Пакунок малюка» батьки зможуть використати на свій розсуд
Грошову компенсацію «Пакунок малюка» батьки зможуть використати на свій розсуд Печать
Автор Админ   
28.07.2022 г.



Змінено умови отримання грошової компенсації «Пакунок малюка» під час воєнного стану. 

Постановою КМУ від 05.03.2022 № 204 визначено порядок призначення та використання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» у період дії воєнного стану та одного місяця після його припинення. 

Таким чином спрощено процедуру отримання такої допомоги: наданий дозвіл родинам протягом такого періоду використовувати кошти грошової компенсації на будь-які необхідні товари, зокрема на їжу, ліки, пальне, щоби вивезти дитину в безпечне місце. Отже, знято обмеження щодо використання коштів виключно на дитячі товари.

Окрім того:

надано можливість перерахування коштів грошової компенсації на будь-який рахунок, відкритий в АТ КБ «Приватбанк»;

знято обмеження щодо купівлі товарів виключно в тих закладах торгівлі, які приєднались до програми з реалізації пілотного проекту;

кошти компенсації можна зняти готівкою, перерахувати на будь-який рахунок або оплатити онлайн необхідні витрати;

кошти грошової компенсації, невикористані протягом 12 місяців з дня зарахування, не будуть повертатись на рахунок Міністерства соціальної політики України та залишаться на рахунках отримувачів.

Розмір грошової компенсації «Пакунку малюка» з 1 липня 2022 року становить – 6603 гривні.

Управлінням соціального захисту населення Охтирської міської ради у 2022 році вже призначено грошову компенсацію 52 заявникам на понад 300 тисяч гривень.

Грошова компенсація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» надається одному з батьків новонародженої дитини за місцем проживання/перебування. 

Для оформлення допомоги надаються наступні документи:

заява;

копія свідоцтва про народження дитини або документа, що підтверджує факт народження дитини в/поза межами закладу охорони здоров’я (за відсутності свідоцтва про народження дитини);

довідка з пологового будинку про неотримання натуральної допомоги «пакунок малюка» (у разі народження дитини у пологовому будинку) або копія документа, що підтверджує факт народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я;

копія рішення про встановлення опіки, про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя або до дитячого будинку сімейного типу, або прийомної сім’ї (для опікунів, патронатних вихователів, прийомних сімей або дитячих будинків сімейного типу).

Заява для отримання грошової компенсації «пакунок малюка» може бути подана до управління особисто одним із батьків або онлайн, заповнивши заяву на порталі «Дія» (вкладка єМалятко за посиланням: https://diia.gov.ua/services/yemalyatko).

За додатковою інформацією можна зателефонувати або звернутися до управління соціального захисту населення Охтирської міської ради (м. Охтирка, вул. Перемоги, 1) по тел. 4-15-36 (095 33 94 609).


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg