Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Як беттінг допомагає національному спорту?
Печать
19.07.2022 г.

Як беттінг допомагає національному спорту?



Два роки тому Україна легалізувала гемблінг індустрію. Букмекерські контори також потрапили під процедуру детінізації, що відкрило широкі можливості для українського спорту.

Розвинені європейські країни протягом багатьох років активно використовують модель фінансування спортивної галузі за рахунок залучення беттінгових компаній. Україна в цьому питанні також не є винятком.

Спорт - це предмет національного престижу. Стабільні міжнародні успіхи спортсменів будь-якої країни базуються на значних людських ресурсах і грошових вливаннях. Для України спортивний престиж неймовірно важливий.

Сьогодні букмекерські контори є головними джерелами доходу в індустрії спорту. Наприклад, компанія Vbet https://ua1.com.ua/bookmakers/vbet виступає офіційним спонсором національної футбольної Прем'єр-Ліги. Подібна система фінансування сприяє активному розвитку українського спорту.

Ще один з ключових букмекерів українського футболу - БК Favorit https://ua1.com.ua/bookmakers/favorit. За два роки компанія виділила на розвиток Ліги майже 1,7 млн доларів. Легальні букмекери активно фінансують розвиток команд і гравців в індивідуальних видах спорту, допомагають в організації спортивних змагань.

Ігри української національної збірної стали справжнім проривом для букмекерських компаній. Товариські матчі київського "Динамо і «донецького» Шахтаря «не змогли» розбудити азарт в українських уболівальниках. Натомість перша офіційна гра проти національної команди Шотландії спровокувала сплеск емоцій та ігрової активності серед українців. При цьому, за словами букмекерів майже 80% гравців вірили в перемогу України в протистоянні з Шотландією.

Українські азартні гравці живуть не тільки футболом. Серед українців користуються популярністю ставки на кіберспорт, теніс і баскетбол. Букмекери припускають, що наступним стимулом для азартних уболівальників здатний стати Вімблдонський турнір. Це найстаріше і найпрестижніше в світі тенісу змагання.

Протягом останніх кількох років офіційні букмекерські контори демонструють зразкову прозорість і законослухняність. Компанії справно сплачують ліцензійні платежі та податкові відрахування в бюджет країни. І це незважаючи на те, що ліцензія на букмекерську діяльність - найдорожча. Її придбання обходиться компаніям в 108 млн грн на рік.

Сьогодні учасники азартного ринку України з нетерпінням чекають прийняття проекту Закону № 2713-Д. Нормативно-правовий акт покликаний підкоригувати оподаткування для азартних ігор. Врегулювання податкового питання - важливий аспект, що відкриває можливості для розвитку національного бізнесу та залучення на український ринок західних інвесторів.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg