Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow "ПІД ЗНАКОМ СКОРПІОНА"
"ПІД ЗНАКОМ СКОРПІОНА" Печать
Автор Город А   
15.12.2005 г.
9 грудня, у МЦКІД "Кнєжа" проходив IV міський фестиваль авторської пісні "Під знаком Скорпіона". Точніше кажучи, продовження конкурсу, оскільки перша його частина не змогла закінчитися з технічних причин.

Отож змагання продовжуються. У номінації "Поети. Автори текстів" представлено лише одну пісню Ірини Герасименко, музику до якої написали Сусана Пушкаренко та Вероніка Сотникова.

- Найбільшою нагородою для поета є увага композиторів, зацікавленість творчістю автора, - говорить пані Ірина. А пісню на її слова зворушливо виконала Сусана Пушкаренко.

Музика, що її пропагує гурт "Відродження", - альтернативний рок. То ж у номінації "Автор музики" представлено Віталія Вірьовку. Дмитро Дяченко, учасник того, ж гурту, створює тексти пісень, а хлопці допомагають з музикою. Пісні "Сім", "Конституція", "Чорнобиль" на його слова викликали щире здивування у всіх присутніх.

Люди створені для щастя, а щастя - для людейі Щастя для поета, композитора, виконавця - його творчість. Кожен творчий доробок повинен бути побачений і почутий, а переможців визначить почесне журі.

Впевнено трималась на сцені переможниця багатьох пісенних, конкурсів Юлія Кучмій, що представила пісню "Відпусти" (слова Світлани Гордієнко, музика Руслани Лісової). Юній співачці акомпанувала на роялі Руслана Лісова. Чудові вокальні дані, неповторний тембр голосу зачарував присутніх, змушуючи гаряче аплодувати дівчині.

Майстерною грою на кобзі підкорила слухачів Антоніна Тесля, виконуючи пісні "Там, де ходиш ти" та "Зоряна мелодія" на слова Катерини Квітчастої.

Вероніка Сотникова, лауреат І фестивалю авторської пісні, вважає, що подібний захід дав їй змогу повністю розкритись і донести слухачам палку любов до музики, до пісні, до людей. Адже любов слухачів - найбільша винагорода для виконавця. "Я так люблю мир" закликає співачка у власній пісні, акомпануючи собі на гітарі.

А зворушливі вірші, що їх даруваяа Вероніка, проймають до глибини душі, змушують задуматися над величчю почуттів і думок, що їх на папері у віршовій формі виклала пані Вероніка. Бракує слів, щоб описати...

Для нагородження переможців фестивалю запрошується міський голова Ірина Іванівна Демченко, яка у своєму вітальному слові зазначає:

- Любов до. пісні перемагає. Радує те, що серед учасників багато молодих, від яких' залежить стан української музики у недалекому майбутньому. Дипломом IV міського естивалю авторської пісні "Під знаком Скорпіона" у номінації "Автор та виконавець" нагороджено Андрія Катрича, Ірину Зінов'єву, Анатолія Залавського, Віру Лук'янову, Ірину Дяченко; у номінації "Композитори. Автори пісень" таким же дипломом відзначено Сусану Пушкаренко.

Дипломом фестивалю нагороджено Руслану Лісову. Дипломами учасників серед поетів, авторів пісень відзначено Анатолія Дудченка, Григорія Комісарова, Світлану Корнієнко, Ірину Герасимен-ко, Тетяну Акименко, Володимира Мойсеєнка, Катерину Квітчасту.

У номінації "Автор текстів. Вокально-інструментальні гурти" дипломи вручено Дмитру Дяченку, Олексію Артеменку, Віталію Вірьовці.

Пані Демченко вручила також хору ветеранів диплом лауреата обласного фестивалю, присвяченого 60-річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні від голови облдержадміністрації

І. Івахненко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg