Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Де жити тим, чий дім зруйнувала війна, вирішували в Тростянці
Де жити тим, чий дім зруйнувала війна, вирішували в Тростянці Печать
Автор Админ   
12.07.2022 г.



В умовах воєнного стану, в пріоритеті – фінансування життєво необхідних потреб мешканців громади, а особливо тих, хто які втратив житло під час обстрілів та вибухів, що сколихнули Тростянець у страшний березневий місяць окупації. 

На цьому наголосив міський голова Тростянця Юрій Бова 11 липня на робочій нараді з керівним складом Тростянецької міської ради. 

Відзначалося, що зруйновані тростянецькі багатоповерхівки за адресами вул. Благовіщенська, 53 та вул. Нескучанська, 9 будуть відбудовуватися за державний кошт по відповідній обласній програмі. В той же час, в Тростянецькій громаді, за дорученням міського голови, вивчають і формують перелік вільних житлових приміщень для людей, чиї будинки зазнали руйнувань внаслідок ракетних ударів та обстрілів російськими військами. 

Зокрема, на нараді розглядалися такі варіанти для постраждалих громадян, як переобладнання під тимчасове житло другого поверху будинку по вул. Кеніга, 7, п’ятого поверху соціального гуртожитку по вул. Заводській, 1 та частини приміщення Буймерського будинку для осіб, які постраждали від домашнього насилля. 

«Щоб забезпечити людей хоча б тимчасовим житлом, треба обстежити і визначитися з обсягом ремонту комунального майна громади – будинків, які наразі не заселені», - говорив міський голова, даючи відповідне доручення підлеглим.

Для допомоги у ремонті пошкодженого житла жителям приватного та багатоквартирного сектору, Тростянецькою міською радою залучаються благодійні організації та фонди, які надають допомогу будівельними матеріалами. 

Міський голова зауважив, що цю роботу слід посилити, усіляко допомагаючи громадянам, які зазнали лиха, будматеріалами, коштами, послугами з ремонту, вишукуючи для цього можливості з різних джерел.

«Кожній тростянецькій родині, яка втратила житло під час воєнного стану, внутрішньо перемішеним особам ми повинні запропонувати й надати тимчасове житло до настання холодів», – підсумував нараду Юрій Бова, міський голова.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg