Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Україні запровадять комплексну термомодернізацію будівель
В Україні запровадять комплексну термомодернізацію будівель Печать
Автор Админ   
10.07.2022 г.



В Україні запровадять комплексну термомодернізацію будівель: Верховна Рада ухвалила законопроект

У суботу, 9 липня, Верховна Рада проголосувала за законопроєкт щодо запровадження комплексної термомодернізації будівель. 

Зокрема, документом:

Спрощується процедура розгляду заявки на частвоке відшкодування вартості заходів з енергоефективності;

Запроваджується можливість поетапного фінансування проектів термомодернізації, а також можливість фінансувати ті види робіт (не більше 10% від вартості всього проекту, перелік робіт затверджується Фондом енергоефективності) які не пов'язані з енергоефективністю, але які є необхідними для реалізації проекту з термомодернізації будівлі; 

Запроваджуються нові мінімальні вимоги до енергетичної ефективності. Зокрема, мінімальні вимоги підлягають перегляду не рідше 1 разу на 5 років; мінімальні вимоги до енергетичної ефективності диференціюються залежно від функціонального призначення будівель, висотності будівель, виду будівництва; мінімальні вимоги до енергетичної ефективності застосовуються при новому будівництві, реконструкції, капітальному ремонті.

Термомодернізація будівлі не передбачає часткового утеплення фасаду та повинна носити системний характер, єдиний для всього будинку.

Змінюються положення щодо сертифікації осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації. 

Додається нова норма, яка встановлює систему енергетичного менеджменту будівель.

Закріплюється регулювання питання Стратегії термомодернізації будівель.

Руйнується схема зловживання виконавців комунальних послуг з прийняття на абоненський облік вузла комерційного обліку (загальнобудинковий лічильник). Встановлюється, що оплата у разі встановлення загальнобудинкового лічильника здійснюється тільки за показаннями лічильника, з моменту фактичного його встановлення.

Джерело:Судово-юридична газета 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg