Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Україна та ЄС підписали Угоду про вантажні перевезення
Україна та ЄС підписали Угоду про вантажні перевезення Печать
Автор Админ   
07.07.2022 г.



Тепер для українських водіїв достатньо мати українське посвідчення

29 червня, була підписана Угода між Україною та Європейським Союзом про вантажні перевезення автомобільним транспортом. Одним із її пунктів передбачено виключення необхідності водію мати крім національного ще й міжнародне посвідчення водія.

Чому важливе її підписання? Угода заклала підґрунтя для введення в Європейське законодавство інших змін, що розширюють права українців:

користуватись українським посвідченням водія без необхідності його обміну протягом всього періоду перебування під захистом;

користуватись українським посвідченням водія навіть у разі закінчення терміну його дії;

отримати без складання іспитів тимчасове (на період перебування під захистом) посвідчення водія зразка ЄС у разі втрати чи крадіжки українського посвідчення водія.

Вказані зміни передбачені у Регламенті, який розроблений Європейською Комісією та наразі проходить процедуру першого читання в Європейському Парламенті.

Зауважимо, що наші громадяни користуються українським водійським посвідченням в ЄС. Проте в низці країн діють обмеження. Наприклад, Австрії, Латвії та Німеччині ними можна користуватися без обмежень лише протягом шести місяців. А потім необхідно складати іспити та отримувати посвідчення водія відповідної країни.

Однак після затвердження Регламенту українцям на час перебування під захистом в країнах Євросоюзу не потрібно буде обмінювати посвідчення чи складати додаткові іспити.

Сподіваємося, що дуже скоро вказаних обмежень не буде. Це допоможе тимчасово переміщеним громадянам й надалі користуватися українським посвідченням водія для пересування країнами Євросоюзу.

Міністерство внутрішніх справ докладає максимум зусиль щодо співпраці з європейськими колегами для просування та впровадження цих преференцій.

Отримати консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС у Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg