Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Юна конотопчанка перерахувала свою премію на благодійність
Юна конотопчанка перерахувала свою премію на благодійність Печать
Автор Админ   
06.07.2022 г.



Конотопська школярка віддала премію за перемогу у конкурсі на підтримку ЗСУ та зоозахисній організації 

1500 гривень  - це  розмір премії, що  отримала учениця 6-а класу Конотопської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату за перше місце в конкурсі юних авторів Сумщини зі своїм нарисом «Марія Свята, Ти їх збережи»  (керівниця І.Ф. Романова) про «сталевого» конотопського героя – захисника Маріуполя- «Азовця» з позивним Стронг.

Голова журі конкурсу Алла ФЕДОРИНА, за дорученням переможниці,  перерахувала кошти: 

Міністерству оборони, для потреб Збройних Сил України – 1000 гривень; 

Конотопській зоозахисній організації, на допомогу тваринам – 500 гривень.

Конкурс шкільних видань і юних авторів області, що проходив у рамках фестивалю «Медіасвіт веде у всесвіт» було оголошено 2 лютого. Для конкурсу юних авторів пропонувалася логічна «школярська» тема – «Рейтинг професій: що обрати?» Війна внесла свої корективи  - оновленому варіанті конкурсу запропонували іншу: «Все буде Україна». Конкурсна робота Олександри КОСТЮЧЕНКО у всіх членів журі отримала найвищий бал.

«…Історія бійця Стронга дуже вразила мене. Сподіваюся, що він та його бойові побратими повернуться додому здоровими та неушкодженими. І вони обов’язково напишуть книжки і поділяться своїм досвідом з нами.  Тим, хто  приніс війну на українську землю, немає жодних виправдань. Бо війна – це смерть та руйнування. Війна – це каліцтва та голод. Війна це – поневіряння та хвороби. Війна – це сльози дітей та страждання матерів. Але якщо поруч з нами є захисники зі сталевою силою духа, і матусі, які постійно моляться за них, ми  обов’язково вистоїмо. Ми витримаємо. Ми переможемо. Все буде Україна, друзі!»,  - Олександра КОСТЮЧЕНКО.

Більш детально про це читаємо на сайті  «Медіаколо» : Алла Федорина « Війна як вона є. Стронг, який повинен повернутися, і Саша, яка дуже чекає цього…» http://mediakolo.sumy.ua/.../1233-viina-iak-vona-ie...

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg