Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Політика arrow "Укрпошта" сьогодні вводить в обіг нову поштову марку
"Укрпошта" сьогодні вводить в обіг нову поштову марку Печать
Автор Админ   
28.06.2022 г.



28 червня, на День Конституції України, "Укрпошта" вводить в обіг нову поштову марку "Українська мрія".

"Вона уособлює незламність і волю українців: знищено літак, проте знищити українську мрію, прагнення до свободи неможливо. А головною мрією кожного є перемога над ворогом, яку українці наближають, працюючи кожен на своєму напрямку", — коментують в "Укрпошті".

Придбати марку, що випущена тиражем 3 млн шт, можна буде у відділеннях "Укрпошти" або в онлайн-магазинах. До неї також випустили художній конверт і листівку, запланований продаж тематичного мерчу із зображенням марок.

Кількість марок, які можна буде купити, обмежать. Один клієнт може замовити на одне замовлення не більше 2 маркових аркушів, 5 конвертів, 5 листівок.

Погашення штемпелями "Перший день" відбудуться 28 червня в Києві та Гостомелі, а спецпогашення "Українська мрія" — у всіх філіях "Укрпошти". Як і минулого разу, штемпелі АР Крим, Севастополя та Херсона працюватимуть на київському головпоштамті.

Основою ескізів поштової марки "Українська мрія", конвертів, карток та штемпелів став малюнок одинадцятирічної Софії Кравчук із Любомля Волинської області, на якому найбільше повітряне судно — українська "Мрія", пізніше знищена російськими окупантами — летить до зірок та прикрашене рожевими квітами. Саме ця її робота стала призером Всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій "Що для мене Україна?", який відбувся минулого року в рамках відзначення 30-річчя Незалежності України.

Наступною маркою "Укрпошти" буде "Доброго вечора, ми з України!" із зображенням трактора, що тягне російський танк. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg