Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow АТ «Сумигаз» нагадує споживачам, де знайти свій персональний «газовий» код
АТ «Сумигаз» нагадує споживачам, де знайти свій персональний «газовий» код Печать
Автор Админ   
24.06.2022 г.



ЕІС-код - спосіб ідентифікації споживача в газотранспортній системі та частина євроінтеграційних процесів України.

Одне з важливих завдань цього коду - спрощувати процес зміни постачальника газу. За допомогою ЕІС-коду споживача постачальник газу подає запит у відповідну інформаційну електронну систему та закріплює клієнта у своєму реєстрі. 

З 1 травня 2022 року побутові споживачі газу в Сумській області отримують газ від "постачальника останньої надії". Для ідентифікації свого постачальника потрібно знати ЕІС-код. Він розміщений у платіжці за розподіл газу від АТ «Сумигаз» та в особистому кабінеті на сайті https://104.ua/ua/. 

Користувачам, зареєстрованим в особистому кабінеті, потрібно в розділі "Інформація" навпроти ЕІС-коду обрати функцію "Показати". Незареєстровані клієнти можуть пройти просту процедуру реєстрації на сайті та отримати доступ до даних. Як наголошують в АТ «Сумигаз», особистий кабінет - це зручна можливість сплатити рахунки за розподіл газу, передати показання лічильника та відстежити інформацію по споживанню газу. 

Як виглядає ЕІС-код? Це 16-значний код, який містить комбінацію цифр і букв. Він дозволяє ідентифікувати регіон, де обслуговується споживач, та підприємства, які надають послуги з розподілу та постачання газу. Споживачам Сумщини його присвоює АТ «Сумигаз» при приєднанні до газорозподільної мережі. 

Довідка. АТ «Сумигаз» працює під брендом РГК - Регіональна Газова Компанія. 

Акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи «Сумигаз» єдина на території Сумської області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. Система газопостачання Сумщини - це 12 тисяч км газових мереж. Клієнтами компанії є понад 4 тисячі підприємств, установ і організацій та 386 тисяч сімей, що становить 75% від загальної кількості домогосподарств області. Річний обсяг розподілу складає близько 600 млн. м3 природного газу. АТ «Сумигаз» забезпечує робочими місцями 1,9 тис. працівників та належить до одного із найбільших платників податків у Сумській області. 

Діяльність із газорозподілу регулює НКРЕКП. Комісія затверджує інвестиційні програми та встановлює тарифи на розподіл газу для кожного оператора ГРМ – що впливає на ключові показники діяльності компаній.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg