Головна
У ЄС планують розширити можливості користування українським посвідченням водія Печать
Автор Админ   
24.06.2022 г.



За перші десять тижнів війни понад 5 мільйонів українців покинули Україну.

Більшість з них шукали притулок у країнах Європейського союзу. І наші громадяни відчули там велику підтримку і відчувають її зараз.

20 червня Європейська Комісія ухвалила законодавчу пропозицію для подальшого затвердження Європейським Парламентом і Радою, яка дозволить українцям, що отримають тимчасовий чи належний захист в країнах Європейського Союзу:

користуватися українським посвідченням водія без необхідності його обміну протягом всього періоду перебування під захистом;

користуватися українським посвідченням водія навіть у разі закінчення терміну його дії, що є актуальним для посвідчень виданих вперше з терміном дії 2 роки;

отримати без складання іспитів тимчасове (на період перебування під захистом) посвідчення водія зразка ЄС у разі втрати чи крадіжки українського посвідчення водія.

Для можливості цієї реалізації у співпраці з європейськими колегами напрацьовано механізм підтвердження дійсності українських посвідчень водія шляхом здійснення компетентними органами країн ЄС онлайн перевірки з використанням сайту Головного сервісного центру МВС або даних електронного посвідчення водія, що відображається за допомогою Порталу «Дія». 

Тепер чекаємо на розгляд пропозиції Європейським Парламентом і Радою. Розраховуємо на позитивний результат, як і щодо отримання Україною статусу кандидата в члени Європейського Союзу.

Отримати консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС у Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.