Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирська ТЕЦ. Хто орендар і де мільйони від оренди?
Охтирська ТЕЦ. Хто орендар і де мільйони від оренди? Печать
Автор Админ   
21.06.2022 г.



20 червня на апаратній нараді міський голова Павло Кузьменко запропонував директору ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ» Г.Юрку в добровільному порядку розірвати договір оренди.

За словами Кузьменка власник «БРОКЕНЕРГІЇ» Антон Усенко не виходить на зв’язок.

До початку нового опалювального сезону трохи більше 100 днів, ТЕЦ повністю зруйнована, а міська влада нарешті вирішала надіслати офіційного листа ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ».

Не менш цікава реакція Г.Юрка на пропозицію розірвати договір:

- «У договорі немає пункту «війна»…. На сьогоднішній день підприємство свої функції виконує. Підприємтство бере на себе проведення гідравлічних випробувань тепломереж до об’єктів проживання, до будинків. Весь колектив підприємства складається із охтирчан, які також занепокоєні питанням – чи буде місто з теплом чи не буде».

Нагадаю. 21 жовтня минулого року керівництво Сумської ОДА повідомило про передачу ТЕЦ у комунальну власність.  

«Охтирська громада буде отримувати додатковий дохід до бюджету від оренди цієї ТЕЦ. А це близько 10 млн грн щорічно, що дасть можливість покращувати якість та ефективність надання послуг жителям міста та не підвищувати тарифи, – зазначив Дмитро Живицький. – Буде можливість  використовувати отримані кошти на технічне переоснащення, реалізацію програм енергоефективності. А також саме громада зможе отримувати інвестиції від міжнародних банків, залучати кошти міжнародних фінансових організацій на модернізацію ТЕЦ».

Так де ж мільйони від оренди?

Інформація про нараду на сторінці міськради у фейсбук за посиланням : 

https://www.facebook.com/okhtirskamiskarada/posts/pfbid02NHNH7arNZzWWjVhN8fHune7RFDjQ75juVhjFBfHg8w39CqEbDHnUrMMm8mX8gqvgl

Ще нагадаю. 2020 рік. Вибори. Обіцяного тепла немає. Аж тут з'являються нардеп, майбутній мер, власник "БРОКЕНЕРГІЇ" і все "розрулюють"





 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg