Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Верховна Рада заборонила російську музику в громадських місцях та імпорт книг з росії
Верховна Рада заборонила російську музику в громадських місцях та імпорт книг з росії Печать
Автор Админ   
20.06.2022 г.



В Україні заборонили російську музику в громадських місцях та медіа-просторі. Верховна Рада підтримала також заборону продажу книг з РФ.

Законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора” підтримали 303 народних депутати. Його метою є підтримати національний музичний продукт та збільшити частку української мови в радіоетері. Крім того, це має стимулювати появу трансляцій україномовних дитячих та освітніх телепрограм.

Заборона ввозити книги та іншу видавничу продукцію стосуватиметься РФ, тимчасово окупованих нею терен України та з Білорусі. Заборону імпорту російської літератури підтримали 306 народних депутатів. Планується, що це сприятиме популяризації книг українською мовою, перекладів нею творів світової літератури та запровадить механізми захисту від російської пропаганди.

“Три значних кроки на шляху до повної деколонізації України”, — прокоментував рішення Ради колишній очільник Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg