Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow В Охтирці побувала комісія ООН для розслідування злочинів росії
В Охтирці побувала комісія ООН для розслідування злочинів росії Печать
Автор Админ   
16.06.2022 г.



13 червня в місті Охтирка працювала незалежна міжнародна комісія ООН.

Мета комісії - збирти факти, докази, встановлювати підозрюваних  та готувати матеріали для притягнення винних за звірства до відповідальності.

У ході зустрічі з Охтирським міським головою Павлом КУЗЬМЕНКОМ та начальником Охтирського районного відділу поліції Русланом КЛАДЬКОМ, представники комісії цікавилися насамперед кількістю скоєних злочинів: скільки поранених, загиблих, закатованих, а також про доказову базу та хід розслідування по кожній справі. Зокрема, побували на території ДНЗ «Сонечко» – на тому самому місці, де 25 лютого о 13:00 внаслідок обстрілу російськими військами  від тяжких поранень померла 7-річна дівчинка.

Представники комісії отримали вичерпну інформацію щодо дій військових рф на території Сумської області й наголосили на подальшій співпраці.

«Наше спільне завдання − знайти винних у злочинах проти мирного населення і притягнути їх до відповідальності», − наголосив голова комісії Ерік МОСЕ.

Довідково: Комісія створена для фіксації порушень прав людини, міжнародного гуманітарного права та інших злочинів, пов’язаних із російською агресією. Представникам Комісії доручено провести відповідно до міжнародних стандартів окреме розслідування порушення міжнародного права у сфері прав людини та міжнародного гуманітарного права в Київській, Чернігівській, Харківській та Сумській областях наприкінці лютого та в березні 2022 року. Розслідування представлятимуть  Раді ООН з прав людини та доповідатимуть Генеральній Асамблеї ООН на її 77-й сесії.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg