Головна
Як в Охтирці вирішуватимуть питання містян, які внаслідок бойових дій залишились без житла Печать
Автор Админ   
15.06.2022 г.



Питання надання тимчасового житла постраждалим охтирчанам було одним із основних на засідання виконавчого комітету Охтирської міської ради 10 червня.

Члени виконкому затвердили Положення про порядок надання тимчасового житла особам, житло яких зруйноване і стало непридатним для проживання внаслідок бойових дій. 

Запропонований термін надання безоплатного житла – 6 місяців. Облік осіб для надання тимчасового житла планується вести в Управлінні КБ та ЖКХ .

С.Бондаренко , начальник УКБ ЖКХ, проінформував, що внаслідок військової агресії рф  потреба в житлових приміщеннях для тимчасового проживання надзвичайно висока, але точної цифри не назвав.  

«На чому потрібно акцентувати увагу? До нас вже протягом декількох тижнів з цього приводу звертаються люди, - зазначив міський голова Павло Кузьменко. -  У міськвиконкомі існує черга на житло, в якій стоїть дві тисячі людей, але оскільки в Україні триває війна, ми хочемо створити облік громадян, які мають право на отримання тимчасового житла у зв’язку з тим, що їхня домівка зруйнована. 

Нам підставило плече керівництво СНАУ, яке готове надати поки що 20 кімнат, також вчора ми провели перемовини  із керівництвом «Укрнафти», яке також має намір допомогти охтирчанам і надати прихисток в готелі «Нафтовик». Зараз ми будемо готувати офіційні листи, але попередньо керівництво компанії дало свою усну згоду.  

Пропоную в цьому напрямку працювати з кожною сім’єю, з кожним постраждалим окремо в індивідуальному порядку», - сказав Павло Кузьменко.